Hlavní obsah

Liberec - Dukla 3:1Slovan po třech letech zdolal Duklu! Tři body mu v závěru vystřelili Kerbr s Kouřilem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mikula 1 : 0
74. Olayinka 1 : 1
81. Kerbr 2 : 1
89. Kouřil 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Liberečtí fotbalisté poprvé od 25. května 2014 slaví v nejvyšší soutěži vítězství nad pražskou Duklou. V rámci 24. kola porazili houževnatého soupeře doma 3:1. Nerozhodný stav zlomil v 81. minutě Kerbr, pojistku pak přidal v samém závěru střídající Kouřil. Slovan tak vybojoval v boji o záchranu důležité tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš ze Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Liberecká sestava doznala oproti poslednímu duelu v Teplicích několika změn. Na hrotu se objevil Baroš, v základní sestavě dostali důvěru i Ekpai s Ševčíkem. Dukla postrádala kvůli čtyřem žlutým kartám Podaného, kterého nahradil Šimůnek.

Úvodních pětačtyřicet minut příliš fotbalové krásy nenabídlo. O první vzruch se postaral hostující Juroška. Na pravé straně utekl Bosančičovi a na jeho přízemní centr do malého vápna jen o kousek nedosáhl nabíhající Holenda. Domácí poprvé zahrozili po čtvrt hodině hry. Bosančič uvolnil Vůcha, ten šajtlí načechral míč před branku, ale Mikulova hlavička zblízka nemohla Radu ohrozit.

Liberecký obránce své selhání odčinil o šest minut později. Ekpai poslal nádherný balón do uličky, Mikula se zbavil stopera Štetiny a křížnou střelou překonal Radu.

Slovan vedoucí zásah povzbudil a spoře zaplněné ochozy roztleskal vzápětí Bosančič. Jeho pohotová rána zpoza šestnáctky o chloupek minula levou tyč. Dukla v prvním poločase tolik nezlobila, ve 37. minutě ale byla blízko vyrovnání. Po parádní akci naservíroval Miloševič lahůdkový míč na hlavu Olayinky, jenže ten ho trestuhodně nasměroval vedle brány.

Jednadvacetiletý Nigerijec ve službách Dukly se dostal do velké příležitosti i brzy po přestávce, ani tentokrát ale neměl v koncovce střelecké štěstí, když zblízka přestřelil. Domácím fanouškům se poté připomněl bývalý hráč Slovanu Ondřej Kušnír, jenž po přetaženém centru levačkou pořádně vylekal Dúbravku.

Pražané po změně stran výrazně přidali na aktivitě, stupňovali tlak a Kušnír byl v 67. minutě znovu blízko gólu. Dúbravka ho však v čisté šanci vychytal.

Borci ve žlutých dresech se gólu nakonec přece jen dočkali. V 75. minutě Olayinka unikl dvěma bránícím hráčům a s Dúbravkou si tentokrát už poradil - 1:1! Útočník Dukly zaznamenal šestou branku v této sezóně.

Opařený Slovan se snažil o odpověď a ta přišla osm minut před koncem. Vůchův přímý volný kop doletěl k nohám Kerbra, který poslal míč nechytatelně k levé tyči. Cenné vítězství domácích pak ještě v závěru zpečetil střídající Kouřil. Dukla vyšla na jaře venku teprve podruhé bodově naprázdno.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Slovan Liberec - Dukla Praha 3:1 (1:0)
Branky: 21. Mikula, 82. Kerbr, 89. Kouřil - 74. Olayinka. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Pochylý. ŽK: Souček, Ševčík, Kerbr, Kúdela - Šimůnek, Bezpalec, Tetour. Diváci: 3712.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Souček - Ekpai, Ševčík (85. Kouřil), Bosančič (59. Breite), Vůch - Baroš (79. Voltr). Trenér: Trpišovský.
Dukla: Rada - Kušnír, Šimůnek, Štetina, Miloševič - Hanousek, Tetour, Bezpalec (84. Smejkal) - Juroška (66. Koreš), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: