Hlavní obsah

Je úžasné, že má Slavia svůj stadión, ale poslední kolo ligy tu neodehrajeme, mrzí Škodu

Karel FeltSport.czPrávo

Gólem z penalty do sítě Hradce Králové se slávistický kanonýr Milan Škoda osamostatnil v čele tabulky ligových střelců probíhajícího ročníku, navíc si proti Východočechům připsal dvě asistence. Potěšilo ho, že čínská společnost CEFC koupila i Eden Arenu, takže Slavia v ní bude opravdu doma. „Je to úžasný, že Slavia má svůj stadión. Ale jestli se něco pro nás změní, těžko říct," smál se útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha a Roman Hubník z Plzně během utkání 19. kola ePojištění.cz ligy.

Článek

Červenobílí budou dál na hřišti bojovat o titul. Už dopředu také vědí, že o výhodu domácího stadiónu v závěru soutěže přijdou. Na tom se nic nezmění, i když Eden Arenu koupila skupina CEFC.

„Poslední ligové kolo s Brnem budeme hrát na Strahově, protože v Edenu je koncert (den po oficiálním termínu 27. 5., a hned dva skupiny Rammstein - pozn. autora). Může to být rozhodující zápas o titul, z tohoto pohledu to příjemné není. Faktem je, že to víme dopředu a musíme s tím počítat. S koupí stadiónu tenhle fakt ovšem nemá nic společného, vážíme si tohoto kroku majitele," konstatoval po pondělní čtyřgólové výhře nad Hradcem Králové kapitán červenobílých.

Velitel nejlepší ofenzivy

Slavia má s jednapadesáti góly nejlépe střílející ofenzivu v lize. Škoda palebné baterii velí se čtrnácti trefami, jeho „stín" v útoku Mešanovič deseti. Hradec si ale v pondělí mohl odvézt z Edenu mnohem větší „pomlázku," což si Škoda dobře uvědomoval... „Mohli jsme těch gólů dát víc, i já sám jsem si mohl připsat víc gólů i asistencí. Nejdůležitější jsou ale tři body," zdůraznil.

Slavia neustále dohání Plzeň a zůstává za ní o jeden bod. Tyhle dostihy ale Škoda bere bez přehnaného stresu. „Kouknu na to, ale nic to se mnou nedělá, neprožívám to. My se musíme soustředit na to, abychom sami neztratili a budeme doufat, že Plzeň někde klopýtne," pravil nevzrušeně.

Hlavně si totiž užívá toho, kde Slavia v tabulce momentálně je. „Řekli jsme si, že vybojujeme účast v pohárové Evropě, to jsme už splnili. Ale chceme teď víc. Máme možnost získat titul i vyhrát domácí pohár... Za pět let, co jsem ve Slavii, jsem tu zažil i horší časy, kdy jsme prohrávali a měli málo bodů. O to víc si to teď užívám," dodal se spokojeným úsměvem Milan Škoda.

Reklama

Související témata: