Hlavní obsah

Fotbalový Zlín po analýze podržel trenéra Páníka

Stávající realizační tým v čele s hlavním koučem Bohumilem Páníkem u prvoligových fotbalistů Zlína zůstává. Rozhodlo o tom v úterý dopoledne představenstvo moravského klubu. Tým jako jediný ještě v jarní části nejvyšší soutěže nezvítězil, z dosavadních osmi utkání ve čtyřech remizoval a čtyři prohrál. Zlínskému celku se však dařilo v poháru, přes Liberec postoupili do semifinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Zanalyzovali jsme současnou neutěšenou situaci a po dlouhé poradě jsme se dohodli, že žádná změna nenastane. Zároveň jsme ovšem přijali některá opatření, která však zůstávají interní záležitostí klubu," stručně sdělila mluvčí Zuzana Molková.

Jedním z důvodů, proč kouč Páník ve funkci prozatím nekončí, je zřejmě podpora ze strany hráčů. „Trenér určí sestavu a taktiku, ale na hřišti hrajeme my. To, že momentálně nevyhráváme, není určitě jeho vina," nepřál si Páníkovo odvolání obránce Lukáš Pazdera.

Vedení zlínského klubu se podle všeho ještě nestihlo dohodnout s žádným z adeptů na místo kouče. V kuloárech se skloňují jména Dušana Uhrina mladšího, Vlastimila Petržely či Romana Skuhravého, avšak ti jsou buď ještě do konce sezóny vázáni ve svých dosavadních klubech, anebo si přejí nastoupit k mužstvu až se začátkem letní přípravy.

Na podzim oslavovaný Páník, jenž dovedl Zlín na čtvrtou pozici hned za trojici největších favoritů na titul, teď prožívá těžké časy. Mužstvu se úplně rozpadl útok a téměř přestalo dávat góly. Do konce sezóny vypadl se zlomenou lícní kostí ze sestavy urostlý forvard Diop a se zdravotními problémy se potýkají také Beauguel a Fantiš.

„Na podzim jsme byli tak vysoko, protože jsme stříleli góly. To se nám teď po odchodu Harby nedaří, brankostřelní hráči nám prostě nyní chybějí. V koncovce se nám na jaře bohužel vůbec nevede. Na rozdíl od loňska se ale naštěstí nezachraňujeme. Brečet nechci, budu bojovat až do konce o co nejlepší umístění," neztrácí odhodlání šedesátiletý kouč. O premiérové jarní vítězství budou Zlíňané usilovat v sobotu na hřišti Bohemians.

Reklama

Související témata: