Hlavní obsah

Spartu by mohl tahat z bídy vítěz Ligy mistrů Panucci. Rada nicméně hledá posily

Praha
Aktualizováno

Dvojnásobný vítěz fotbalové Ligy mistrů na lavičce Sparty? Na české poměry senzační scénář prý není od nové sezóny vyloučen. Jedním z trenérů, který by mohl mužstvo vést, je podle Aktuálně.cz bývalý italský reprezentant Christian Panucci. Čtyřiačtyřicetiletý někdejší obránce jako hráč působil mimo jiné v AC Milán a Realu Madrid a s oběma týmy Ligu mistrů vyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nahradí na Letné trenéra Petra Radu (na snímku) italský vítěz Ligy mistrů Christian Panucci?

Článek

Spartu trénuje od poloviny března Petr Rada, který nahradil odvolanou dvojici David Holoubek, Tomáš Požár. Ani on však mužstvo k titulu nepřivede, a tak na Letné zvažují, jak dál.

„Ano, s některými trenéry jsme v průběžném kontaktu. Přirozeně, jde o to, abychom byli někdy v budoucnu připraveni, až bude Sparta případně nového trenéra potřebovat," cituje web generálního ředitele Adama Kotalíka.

A v hledáčku je údajně také Christian Panucci, jehož matka je Češka. Bývalý italský obránce má za sebou hvězdnou hráčskou kariéru a vedle Realu s AC působil také v milánském Interu, Janově, Chelsea, Monaku, AS Řím a Parmě. Trenérskou dráhu odstartoval jako asistent Fabia Capella u ruské reprezentace, poté vedl druholigové Livorno a naposledy loni Ternanu.

Letenští se v poslední době zajímají také o bývalého kouče české reprezentace Pavla Vrbu, který je volný.

Rada má smlouvu na neurčito

Současným šéfem lavičky je ovšem stále Petr Rada, který mužstvo chystá na nedělní šlágr s Plzní.

„Jestli je to pro mě zápas o angažmá? Mám smlouvu na neurčito, jako ji měl ve Spartě každý trenér přede mnou. A nevím, jestli mám nějakou zkušební dobu. Něco jsme po mém příchodu zvládli, něco ne. Teď se hlavně snažím tým zmobilizovat po špatném výkonu v Jihlavě. Není to o mně," ujišťuje Rada.

Podle svých slov zatím neví, jaká bude jeho nejbližší budoucnost. „Soustředím se na to, abychom hráli líp, nemám teď v hlavě svoji budoucnost," opakuje zkušený kouč.

Čas letí, nákupy jsou nutné

Jeho dlouholetý spoluhráč Ladislav Vízek nicméně prozradil, že Rada už začal chystat sparťanský tým na příští sezónu. „Jak říkám, mám smlouvu na dobu neurčitou, a tak se starám o mužstvo. Budu pracovat do doby, než si vedení sedne a něco vyhodnotí. Každý trenér by samozřejmě chtěl pokračovat. Nákupy jsou nutné, před koncem jara je třeba je připravit, protože čas letí," vysvětluje Rada.

Spartu zatím vedl ve čtyřech zápasech a porazil jen Brno. Remizoval v derby se Slavií a se Zlínem a prohrál v Jihlavě. V tabulce patří jeho týmu až třetí příčka a na druhou Slavii ztrácí dvanáct a na první Plzeň, proti které nastoupí v neděli, třináct bodů.

Žádné zprávy o Panuccim prý současný kouč od vedení nemá. „Nemůžu vám o tom nic říct, protože vážně nic nevím. Jsem ještě teď v kabině po tréninku. Má nějaké české předky, ne? To je jediné, co o něm vím," řekl Rada pro Nova Sport během pátečního odpoledne.

Reklama

Související témata: