Hlavní obsah

Obránce si zařádil v útoku. Hattrick měl Miloševič na dosah

Praha

Dva góly a asistence, parádní norma na utkání. Branislav Miloševič byl ústřední postavou fotbalistů Dukly ve vítězném ligovém duelu s Jihlavou (4:1). Srbský univerzál si na křídle počínal jako rozený útočník, přitom jde původem o obránce. „Jsem ofenzívní hráč, takže se mi vpředu líbí... A to jsem ještě mohl dát hattrick, ale i tak jsem spokojený,“ září osmadvacetiletý hráč.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Branislav Miloševič z Dukly (vlevo) a Yani Urdinov z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Teprve ve 42. utkání se dočkal prvního gólu v české lize. A trefil se hned dvakrát, nejprve hlavou a podruhé parádním lobem přes gólmana Hanuše.

„Zizou (Mustedanagič) mi dal krásný míč a viděl jsem, že je brankář venku. Zkusil jsem ho přehodit, docela pěkný gól," popisuje Branislav Miloševič nejhezčí moment zápasu.

Dukla se dostala na 30 bodů, což by jí mělo stačit k záchraně.

„Jsem moc spokojený. Dal jsem první branky v české lize. Navíc v zápase, který pro nás byl velmi důležitý. Museli jsme ho vyhrát.

Odchody mu pomohly k ofenzívní roli

Vůbec nebylo znát, že Miloševič je obránce. Již v přípravě se ovšem začal objevovat také v útoku.

„Braňo vždycky říká, že k nám přišel jako šestka. Myslím ale, že se cítí líp na beku než na křídle. V zimě nám z ofenzívy odešli Néstor i Považanec. Na jeden post v obraně nám naopak zbyli dva zkušení, Miloševič a Kušnír. Nabízelo se využít zkušeností všech ostřílených. A pro Braňa je lepší hrát vpředu než pro Kušňu," líčí trenér Jaroslav Hynek, jak se Srb z obrany do útoku dostal.

„Hraju pravého beka, to je moje primární pozice. Ale posledních pět šest zápasů jsem hrál nahoře. Vždycky se tam snažím dát gól, což se mi konečně podařilo," usmívá se Miloševič.

„Má obrovskou kvalitu, může hrát na více postech. Kdo jiný by měl zavelet, než on a další zkušení, abychom byli přesní a lépe zakončovali. Odehrál skvělý zápas," chválí srbského šikulu kouč Hynek.

Reklama

Související témata: