Hlavní obsah

Klokani se brání! Rozhodčí podle nich neodpískal dvě penalty v jejich prospěch

Praha

Sobotní fotbalový zápas 25. kola ePojisteni.cz ligy mezi Bohemians Praha 1905 a Zlínem (0:2) bude mít dohru. Pražané totiž podali oficiální protest proti řízení utkání rozhodčím Ondřejem Pechancem. Klub je totiž přesvědčen, že sudí neodpískal pro vršovický klub dva pokutové kopy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Hašek hecuje své svěřence.

Článek

„Dle Procesního řádu FAČR §30, bod 2. d) pochybení rozhodčích – klub Bohemians Praha 1905 podává protest proti řízení utkání 25. kola ePojištění.cz ligy mezi Bohemians Praha 1905 a FC Fastav Zlín rozhodčím Ondřejem Pechancem. Protestujeme proti dvěma rozhodnutím hlavního rozhodčího, v obou případech se domníváme, že měl být nařízen pokutový kop," stojí v prohlášení.

První moment se odehrál deset minut po přestávce. Šlo o kontakt gólmana hostů Milana Švengera a domácího záložníka Dominika Maška na hranici malého vápna. Podle Klokanů brankář nedovoleně Maška srazil.

Druhý incident se odehrál v nastavení druhého poločasu. Podle vyjádření klubu, hostující Josef Hnaníček oběma rukama stáhl Tomáše Bergera.

„Protest podáváme zejména z toho důvodu, že v obou případech byl rozhodčí Pechanec blízko přestupků a oba nedovolené zákroky musel dobře vidět. Delegát FAČR obdržel po utkání od klubu Bohemians Praha 1905 záznam utkání na DVD," píše se v prohlášení.

Oba zákroky jsou k vidění na oficiálních stránkách týmu.

Reklama

Související témata: