Hlavní obsah

Dáma s vrtochy. Velké zápasy Sparta zvládá, malé ne. Zmákne teď Příbram?

Získala si pověst vrtošivé dámy. Velké zápasy většinou v sezóně zvládá, pak ale fotbalová Sparta ztrácí tam, kde se to nečeká. Teď má další možnost dokázat, že už je rozumná. Minule v ostře sledovaném duelu porazila mistrovskou Plzeň, tentokrát se vydává k Litavce na hřiště předposlední Příbrami. Zápas 26. ligového kola se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Petr Rada o utkání Sparty v PříbramiVideo: Sport.cz

 
Článek

Podivné manýry. Proti tabulkově slabším soupeřům klidně padnou na dno. A pak se zvednou proti soupeřům nejtěžším. V poháru s Interem Milán či Southamptonem, v derby na Slavii, ve šlágru s Plzní.

Zkrátka sezóna jako na houpačce. Po výbuchu v Jihlavě přišla výhra nad Plzní, první po třech letech.

„Vyhrál jsem pro všechny, kteří zpochybňovali mé metody, nebo vůbec celou trenérskou kariéru," neskrývá kouč Petr Rada, jak moc důležitý i pro něj osobně skalp Viktorie byl.

Je mu však moc dobře jasné, že případná ztráta v Příbrami by cennou výhru absolutně devalvovala.

„Pokaždé hráčům říkáme, aby si dávali pozor na soupeře, který bude horší, než kdyby šli na Plzeň nebo Slavii... S tím před Příbramí pracujeme," ujišťuje Rada.

Ještě na podzim Středočechy trénoval

Čeká ho pikantní zápas, ještě na podzim vedl právě Příbram.

„Teď se dostali na dostřel záchrany. Dali čtyři góly v Jablonci a jsou v laufu. Připravujeme se na těžký zápas. Musíme obstát. Neustálá houpačka nahoru dolů by nebyla dobrá pro klub ani pro mě," uvědomuje si kouč.

Zásadní problém bude v hlavách hráčů. „Nejde jen o Spartu. Viděli jste třeba Bayern, že po vyřazení s Realem neporazí Mohuč. Něco tam je, kdyby postoupili, normálně by je porazili... Nejsem psycholog, ale pokud hraju fotbal profesionálně, nesmím se nikoho bát a mít respekt," zdůrazňuje Rada.

Reklama

Související témata: