Hlavní obsah

Spartu spasil gól v nastavení, Jihlava rozdrtila Brno

Praha
Aktualizováno

Až gól v nastavení druhého poločasu spasil fotbalisty Sparty. Pražané v 26. kole ePojisteni.cz ligy zvítězili v Příbrami 2:1. Ve druhém předehrávaném utkání porazila Jihlava 3:0 Brno a opustila poslední místo, na které spadli právě Středočeši.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Chaluš z Příbrami si kryje balón před dotírajícím Josefem Šuralem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta vkročila do zápasu lépe. Hned z první šance udeřila. Šural si naběhl na centr Vatajelua a vstřelil svůj čtvrtý gól v sezóně. Před koncem poločasu ale spáchal hrubou chybu v rozehrávce Vácha a Rezek srovnal. Nerozhodný stav zlomil až v 93. minutě opět Šural, kterému před prázdnou branku nahrál Vatajelu.

Příbram po prohře spadla na dno ligové tabulky. Sparta zůstala třetí.

Góly padaly až po změně stran

Jihlava šla do vedení čtyři minuty po změně stran zásluhou přesné hlavičky Zoubeleho. Útočník Vysočiny se zorientoval po závaru v malém vápně Brna a zapsal svou druhou ligovou branku v ročníku. Čtvrt hodiny před koncem přidal druhý gól Fulnek, který skluzem zužitkoval centr Vaculíka. O poslední trefu se postaral Ikaunieks.

Svěřenci Josefa Jinocha si připsali druhou domácí výhru v řadě a vyhoupli se na 14. poslední nesestupové místo. Brno potvrdilo, že se mu venku nedaří. Zbrojovka na hřištích soupeřů v letošní sezóně vyhrála jen jednou v Jablonci.

První fotbalová liga, 26.kolo
Jihlava - Brno 3:0
Branky: 49. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks
Příbram - Sparta 1:2
Branky: 45.+2 Rezek - 4. a 90.+3 Šural

Reklama

Související témata: