Hlavní obsah

Malej, ale šikovnej je boží. Opomíjený Rumun najednou atrakcí Sparty

Kdyby letenský kádr nedecimovala tak velká marodka, nejspíš by doteď seděl jen na lavičce, možná dokonce na tribuně. A najednou je malý Rumun atrakcí fotbalové Sparty. Na šanci přitom čekal déle než čtvrt roku. „Těžké období. Začal jsem si říkat, že jsem tady, ale nehraju za áčko. Začal jsem sám sobě pokládat otázky,“ netají Bogdan Vatajelu, že už pomalu propadal malomyslnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský šikula Bogdan Vatajelu příbramským soupeřům většinou frnkl...

Článek
Fotogalerie

Sparťanský Bóža je prostě boží. S grácií zvládl debut proti Plzni a v Příbrami se rovnou obsadil do hlavní role. Dvěma nezištnými centry připravil Šuralovi oba góly a předvedl ještě další kousky.

Sparta u Litavky rozhodla o výhře 2:1 až v nastavení. A mužem okamžiku byl právě Bogdan Vatajelu.

„Jsme šťastní, že jsme těžký zápas zvládli. Po Plzni jsme měli pár dnů na regeneraci a byli připravení pokračovat ve výhrách. Hráli jsme dobře," líčí po příbramském dramatu.

„Jsem rád, že mi kluci pomohli k asistencím a hlavně jsem šťastný za Šuriho, který skóroval dvakrát. Předvedli jsme dobrou spolupráci," pochvaluje si Vatajelu, slovy jednoho filmového hrdiny malej, ale šikovnej...

Počkal si na skvělé období

„Dal jsem dva góly, ale oba jdou za Bóžou. Nachystal je fantasticky. Pro mě je nejlepším hráčem zápasu. Mně osobně se vůbec nedařilo, akorát jsem dal dva góly," zdůrazňuje trochu paradoxně Josef Šural.

Zimní posila začala s notným zpožděním splácet investici ve výši miliónu eur.

„Jasně, prožívám teď skvělé období. K němu však potřebuji mužstvo, jde především o týmový výkon a výsledek," uvědomuje si Vatajelu. „Nastoupil jsem ve druhém zápase a vyhráli jsme oba. Snad budu moci v prvním týmu pokračovat," dodává.

Také v Příbrami jako na houpačce

Sparta je celou sezónu jako na houpačce. A stejný byl i duel v Příbrami. Pražané se hned na začátku ujali vedení a hru kontrolovali, v nastavení první půle ovšem záložník Vácha neuvěřitelným zkratem naservíroval Rezkovi vyrovnání. Favorit se pak celou druhou půli pachtil za vítězným gólem.

„Vašon nám pomáhá zase v jiných chvílích, takže jsme ho podrželi. V takových momentech musíme pracovat jako tým. V kabině jsme se z vyrovnání vzpamatovali, po přestávce makali a to rozhodlo," ujišťuje Rumun, který den po svém debutu v české lize oslavil 24. narozeniny.

Reklama

Související témata: