Hlavní obsah

Boleslav udeřila ve Zlíně ze vzduchu. Magera byl náš klíč k úspěchu, liboval si kouč Svědík

Zlín

To, co se na podzim povedlo zlínským fotbalistům v Mladé Boleslavi, zopakoval středočeský tým v opačném gardu v sobotním zápase na Moravě. V důležitém duelu, který měl napovědět, které mužstvo bude blíž postupu do Evropské ligy z nejvyšší soutěže, dokázali Boleslavští odpovědět na vedoucí gól domácích dvěma trefami, a stejně jako před týdnem z Brna si podruhé v řadě odvezli z venkovního hřiště všechny tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Martín Svědík.

Článek

„Mezitím jsme ovšem padli v semifinále domácího poháru s Opavou a psychika našich hráčů nebyla dobrá. Snažili jsme se proto dostat mužstvo do pohody. První poločas byl oboustranně hodně opatrný a po pauze Zlín dokonce skóroval. Náš celek však tentokrát pracoval velmi dobře a povedlo se nám zápas otočit. Musím ale uznat, že kdyby předtím zlínský Holík v obrovské šanci zvýšil na 2:0, měli bychom to už hrozně těžké," hodnotil střetnutí kouč Mladé Boleslavi Martin Svědík.

Potěšilo ho, že jeho tým po příchodu střídajícího útočníka Magery udeřil ze vzduchu. „Rozvrátil soupeřovu obranu. Byl to náš klíč k úspěchu," liboval si.

Mageru pochválil i další boleslavský forvard Lukáš Železník, který slavil vítězství proti mužstvu, v jehož dresu do ligy před dvěma roky poprvé nakoukl. „Magera je strašně cenný tím, kolik dokáže hlavou posbírat balónů. Navíc vstřelil i důležitou vyrovnávací branku," velebil spoluhráče.

Vdolečky do kabiny

Železník připustil, že to pro něj byl speciální zápas. „Jsem šťastný, že jsme ve Zlíně vyválčili takhle důležité vítězství. V neděli a ve sváteční pondělí zde zůstávám u rodičů, a tak poprosím mamku, aby se pustila do nějakých vdolečků, abych něco za odměnu donesl po návratu do Boleslavi klukům do kabiny," plánoval.

Souhlasil, že souboj o účast v předkole Evropské ligy se teď už zřejmě v nejvyšší soutěži zúží jen na Mladou Boleslav a Teplice. „Zlínu ale přeju, ať vyhraje MOL Cup. Za celou sezónu si to rozhodně zaslouží," měl jasno Železník.

Zlínský středopolař David Štípek hned po závěrečném hvizdu věděl, že sedmibodové manko na Boleslav je už asi nedostižitelné. „Pro nás již zřejmě vede cesta do Evropy výhradně přes vítězství ve finále poháru. Uděláme pro to maximum. Motivaci budeme ale určitě mít i do zbývajících čtyř ligových střetnutí," tvrdil.

Neproměněná šance Holíka trenéra mrzela

Hlavou se mu honila nezvládnutá poslední půlhodina. „Nemělo by se nám stávat, abychom ztratili tak dobře rozehrané utkání. Musíme se z toho poučit," plánoval Štípek.

Trenéra Zlína Bohumila Páníka mrzelo, že jeho celek nenavázal na předchozí ligovou výhru na Bohemians a na pohárový triumf na Slavii. „Kdyby Holík dal na 2:0, bylo by to asi jiné. V závěru ovládl Magera vzdušné souboje. Místo abychom my dorazili Boleslav, dorazil on nás," štvalo ho.

Varoval před tím, aby Zlíňané už mysleli pouze na pohárové vyvrcholení s Opavou v Olomouci. „To by se nám nemuselo vyplatit. Finále je ještě relativně daleko, my musíme do té doby dál poctivě pracovat. Chceme v lize překonat čtyřicetibodovou hranici a skončit v tabulce co nejvýš. Máme teď týden na to, abychom se dobře připravili na Brno," vyhlížel už Páník další duel.

Reklama