Hlavní obsah

Minuta potlesku, pak dvě gólové radosti do nebe. Plzeň se loučila s Františkem Rajtoralem

Robert NeumannSport.czPrávo

Plzeňskou Doosan Arénou se rozléhá bouřlivý potlesk. Fanoušci stojí. Do jednoho. Na obrazovce sledují vzpomínkové video. Muže, který jim během posledních let přinesl spoustu radosti. Většinou se na ně směje. Pod střechou jedné z tribun se vlní dres s číslem 27, který klub navždy vyřadil. Na střeše té druhé vlaje černý prapor. Fráááánta Rajtoraaal, skanduje celý stadión. Fotbalová Plzeň se při sobotním ligovém duelu s Duklou loučila s Františkem Rajtoralem, který před týdnem v Turecku odešel dobrovolně ze světa...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci rozprostřeli portrét Františka Rajtorala v hledišti. Bývalá opora Viktoria Plzeň Rajtoral o víkendu v Turecku spáchal sebevraždu.

Článek
Fotogalerie

Za pár chvil se strhly ovace znovu. To už u toho byli také Rajtoralovi dlouholetí parťáci. Seřazení vedle sebe podél středového kruhu mu věnovali, společně s hráči Dukly, minutu potlesku. Vzápětí rozehráli partii, v níž památku kamaráda uctili vítězstvím 2:0.

První gólovou radost do nebe poslal Rajtoralovi v 21. minutě Milan Petržela, který s ním několik let sdílel hotelový pokoj při soustředěních a před zápasy. O čtyři minuty to samé „provedl" Marek Bakoš, který proměnil pokutový kop. Také on poté vystřihl oslavu alá Rajty: vztyčené ukazováčky mířící k obloze.

Těsně před poločasem pak domácí kotel rozvinu obří choreo s podobiznou Františka Rajtorala, kterou ozařovaly červené světlice. Plzeňské fanoušky smrt oblíbeného fotbalisty hluboce zasáhla. Už pár minut po zveřejnění smutné zprávy, vytvořili ve Štruncových sadech pietní místo.

Před utkáním s Duklou bylo v obležení. Stovky hořících svíček osvěcovaly klubové relikvie, dresy s číslem 27 i velkou fotku Rajtorala. Po utkání muži, který je v historie Viktorie zapsán zlatým písmem, fanoušci s radostí zvěstovali: Plzeň - Dukla 2:0.

Reklama

Související témata: