Hlavní obsah

Chtěl jsem centrovat a ukopl jsem se, popisoval parádní premiérovou trefu v lize Dressler

Karviná

Z pohledu divácké atraktivity se nováčkovský souboj Karviné s Hradcem Králové na čelní pozice asi nedostal, co se týče důležitosti patřil pro oba celky v sezóně k nejvýznamnějším. Tříbodová výhra 4:2 přiblížila karvinské fotbalisty velmi blízko k záchraně v soutěži, k definitivní jistotě potřebují v závěrečných čtyřech kolech získat jediný bod. „Jsou to obrovsky důležité body a cítíme, že jsme blízko,“ radoval se autor prvního gólu utkání Patrik Dressler, pro něhož byla trefa do sítě Hradce Králové vůbec první v lize.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zprava Daniel Trubač z Hradce Králové a Jan Hošek z Karviné.

Článek

Váš první gól byl okulahodící, ale asi trochu nechtěný viďte?

Je to tak, ukopl jsem se. Chtěl jsem to nacentrovat před branku, ale nakonec to zapadlo na za dní tyč. Byl to zvláštní gól, ale myslím, že nám docela pomohl se uklidnit, protože v úvodu jsme se trápili. A když Lukáš Budínský přidal druhý gól, tak už se nám hrálo lépe.

Když vám ten centr sjel, tušil jste kam balón letí?

Vůbec ne. Chytal jsem se za hlavu, že jsem to zase poslal kdovíkam. První gól v lize a takový, to je opravdu velké štěstí. (smích)

Dvoubrankové vedení jste neudrželi. Hosté na konci prvního a na začátku druhého poločasu dokázali srovnat. Proč, uspokojily vás ty dva góly?

To si nemyslím. Hradec hrál ve středu pole fakt dobře a využil šance, které jsme mu dali. Je ale pozitivní, že nás to nezlomilo a dokázali jsme další dva góly ještě přidat. Jsou to pro nás obrovsky důležité body.

Výhrou jste přerušili sérii pěti porážek a máte záchranu na dosah. Už v ní věříte?

Doufám, že nás tahle výhra uklidní a pro tu jistotu si dojdeme co nejdříve. Ale ještě není konec. Až to bude jisté, tak si oddychneme, ale nesmíme nic a nikoho podcenit. Říká se, že třicet bodů na záchranu stačí, tak uvidíme.

Už na podzim padlo ve vzájemném souboji sedm gólů (Karviná vyhrála 4:3). Tušíte, čím to může být, že padá tolik gólů?

Možná to vyplývá z toho, že soupeř, který prohrává musí hru otevřít. My jsme naopak čekali na brejky a dvakrát jsme toho využili.

Reklama

Související témata: