Hlavní obsah

Slavia vyhrála derby na Bohemians a k titulu má blíž. Plzeň jen remizovala v Jablonci

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Boj o titul je zase otevřený a momentálně k němu má blíž Slavia. Dosud vedoucí Plzeň totiž jen remizovala na hřišti Jablonce 2:2. Slavia večer vyhrála derby na hřišti vršovických Bohemians 3:1 a vede tabulku o dva body. Slovácko remizovalo s Karvinou 1:1.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michal Šmíd z Bohemians v ostrém souboji s Milanem Škodou ze Slavie během utkání 27. kola první fotbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

První z kandidátů na titul - Plzeň - jen remizoval v Jablonci 2:2. Západočeši vedli o dvě branky, které vstřelil Ivanschitz a vypadalo to, že mají zápas pod kontrolou. Jenže po přestávce přišel na hřiště vyměněný Jablonec. I ten našel dvougólového střelce - střídajícího Martina Doležala. A zápas skončil remízou, což může v konečném účtování Západočechy hodně mrzet. Dali totiž šanci Slavii k posunu na první příčku tabulky.

A Slavia ji vršovickém derby na hřišti Bohemians výhrou 3:1 dokonale využila. Sešívaní rychle vedli, ale Klokani z penalty srovnali krok. Nažhavená Slavia ale po přestávce urvala tři body po trefách Zmrhala a Sýkory. V tuto chvíli vede tabulku o dva body.

Slovácko i Karviná již dosáhly hranice třiceti bodů a v souboji týmů, které jsou ohledně udržení celkem v klidu, uhrály nerozhodný výsledek 1:1. Karviná tak po třech porážkách venku dosáhla alespoň na bod.

Program 27. kola
Pátek
Dukla - Příbram 3:1
Sobota
Jablonec - Plzeň 2:2
Branky: 59. a 63. Doležal - 11. a 37. Ivanschitz.
Slovácko - Karviná 1:1
Branky: 28. Havlík - 49. Jovanovič.
Bohemians 1905 - Slavia 1:3
Branky: 15. Markovič z pen. - 13. Mingazov, 51. Zmrhal, 82. Sýkora.
Neděle
17:00 Hradec Králové - Teplice
17:00 Sparta - Liberec
17:00 Brno - Zlín
19:00 Mladá Boleslav - Jihlava

Reklama