Hlavní obsah

Spekulace se objevují všude, kde Příbram hraje, ulevilo se trenérovi Dukly, že je jeho tým uťal

Praha

Zaručených zvěstí o dalším příbramském bodovém importu se před duelem na Julisce vyrojilo spoustu. Zvláště když Dukla v posledních šesti ligových duelech nad Středočechy nevyhrála, zejména když se mocný příbramský boss Jaroslav Starka nechal do zápisu uvést jako masér a posadil se k trenérovi a hráčům na lavičku. „Spekulace se objevují kolem všech mužstev, s nimiž Příbram hraje,“ přiznával kouč Pražanů Jaroslav Hynek, že vůči nim nebyl imunní a byl tudíž moc rád,když na ně jeho tým odpověděl. Výhrou 3:1 a tím, že přidržel hosty u dna tabulky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči Dukly se radují z gólu Jana Holendy (v hloučku druhý zprava). V popředí zklamaný příbramský obránce Martin Jiránek.

Článek

„Oni mohli, protože neměli co ztratit, my naopak museli," narážel i domácí snajpr Jan Holenda na zvěsti, že si Starkova Příbram odveze tři body i z Prahy a udělá další krok k záchraně. Jenže právě Holenda je dvěma góly uťal.

„Náš přístup k zápasu odpověděl na všechny spekulace," pochvaloval si, když hosté splakali nad výdělkem. On za to mohl, neboť na jaře se mu v Dukle konečně zase střelecky daří, o čemž svědčí pět tref.

„Bude to týmem a jeho kvalitou. A také mým vytížením," nabízel Holenda vysvětlení. Spokojenější pochopitelně o to víc, že se zaskvěl právě v utkání, kolem něhož se toho hodně namluvilo.

„Na nás se Příbram chytila, my ji loni v listopadu pomohli, aby se odrazila ode dna, protože na jejím hřišti jsme nepodali dobrý výkon. Bylo proto na nás, abychom podzimní porážku odčinili a všechny spekulace uťali," přiznával trenér Dukly Jaroslav Hynek, že se moc třásl, aby jeho svěřenci Středočechy porazili.

Klíčový duel s Brnem

„Výkon a vítězství bylo tou nejlepší odpovědí," liboval si, že jeho tým po šesti předchozích utkáních, v nichž nad Příbrami nevyhrál, tentokrát sérii zlomil.

Ani Starkova přítomnost na lavičce totiž nebyla hostům nic platná. „To proto, že v porovnání s předchozími zápasy s Jabloncem a Spartou jsme hráli špatně. Bránit bez vzájemného zajišťování, to prostě nejde. A ani sil se nám v závěru nedostávalo. Bylo to celé mdlé," věcně glosoval vystoupení na Julisce nejzkušenější z hostů Martin Jiránek, který u prvního gólu Pražanů asistoval.

„Proto také mluvím o vzájemném zajišťování. V souboji s Holendou jsem do skluzu jít nemohl, aby sudí nepísknul penaltu, ostatní se na mě dívali," zlobil se.

Právem, čehož si byl vědom jak masér Starka, tak i trenér Tobiáš na lavičce.

„Výkon to opravdu nebyl dobrý, ani k náporu, který by přinesl alespoň vyrovnání jsme se nedostali. A to přesto, že jsme měli na trávníku tři hrotové útočníky. Teď proto nezbývá než uhrát v posledních třech utkáních devět bodů, protože třicet jich bude letos na záchranu stačit. Začít musíme hned v příštím kole s Brnem, protože to pro nás bude klíčový zápas," promptně počítal trenér Kamil Tobiáš, jak by se mohla Příbram v Lize zachránit.

Reklama

Související témata: