Hlavní obsah

Třaskavé derby v Ďolíčku. Klokani usilují o záchranu, Slavia o titul

Počkají si, jak rivalská Plzeň po obědě zvládne duel v Jablonci. A pak se večer sami vrhnou na svůj díl bitvy o titul, tentokrát v podobě vršovického derby. Sešívané každopádně čeká v Ďolíčku perná práce. Vždyť fotbalisté Slavie vyhráli jediný z posledních 10 ligových zápasů na půdě Bohemians. Klokani navíc také hrají o všechno. Ještě stále nemají jistotu záchrany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šmíd z Bohemians oslavuje podzimní remízu 1:1 se Slavií.

Článek

Aby udrželi své akcie na titul na potřebné výši, potřebují sousedům sebrat pomyslnou korunku pro vládce Vršovic. Klokani totiž už pět zápasů nepoznali v derby hořkost porážky.

„Proti Bohemce jsou vždycky těžké zápasy. Ať už v Edenu, nebo v Ďolíčku. Tam je to vždycky těžké, protože mají malý stadión s nepříjemným prostředím. Ale chceme jednoznačně uspět. Zbývají čtyři kola do konce sezóny a musíme se snažit získat tři body jakýmkoliv způsobem," ujišťuje na klubovém webu záložník Jaromír Zmrhal.

Zajímavou postavou je jeho slávistický spoluhráč Milan Škoda. Nejlepší kanonýr aktuálního ročníku je ve vršovickém derby nejlepším střelcem na obou stranách barikády. Připsal si po třech brankách za oba týmy.

„Musíme se vrátit ke své hře, kterou jsme předváděli na začátku jara a ke konci podzimu. To bude hodně důležité. S Bohemkou je to vždycky těžké. Nezáleží na tom, jestli se jí daří, nebo ne. Očekáváme těžký zápas, ale na druhou stranu si věříme, že derby tentokrát zvládneme," doufá Škoda.

Oba rivalové hrají o hodně. Přichází tedy bouřlivé derby se vším všudy. „Bude bouřlivá atmosféra. Nezbývá nám nic jiného, než se po domácí ztrátě s Jabloncem poprat o tři body. Jednoduché derby nebude, ale dneska jednoduchých zápasů není," poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Bohemka vyhlásila razantní opatření

Klokani jsou pouhé čtyři body nad hranou ligového propadliště. Na jaře získalo mužstvo jen sedm bodů a vstřelilo pouze čtyři branky. Po minulé porážce v Liberci proto oznámilo vedení klubu na setkání s týmem „razantní opatření motivující hráče k udržení prvoligové soutěže".

„Vršovické derby je významné především pro fanoušky, kteří ho určitě berou prestižněji než jiná utkání. Jak pro mě, tak i pro hráče je derby možnost, jak získat body, které potřebujeme," říká trenér Martin Hašek.

Utkání 27. ligového kola Bohemians - Slavia se hraje v sobotu od 19:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: