Hlavní obsah

Ivanschitz dal gól roku, ale po zápase v Jablonci šťastný nebyl

Jablonec nad Nisou

Největší zimní posila Plzně chytá s koncem jara fazónu. Před týdnem se vrátil do základní sestavy, v sobotu v Jablonci se záložník Andreas Ivanschitz blýskl dvěma góly. Ten první fantastickým volejem do šibenice. Viktorii sice zajistil vedení 2:0, jenže po přestávce o něj přišla. Někdejší kapitán rakouské reprezentace i přes dvě trefy neskrýval zklamání, neboť Západočeši si notně zkomplikovali boj o mistrovský titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Andreas Ivanschitz z Viktorie Plzeň (vpravo) padá po ataku Vojtěcha Kubisty z Jablonce v utkání 27. kola první fotbalové ligy.

Článek

„Góly nám výhru nezajistily, proto nemohou být šťastný. Měli jsme titul blízko a takhle lehce ztratíme vítězství," povzdechl si Ivanschitz. Slavia ve večerním duelu na Bohemians 1905 zaváhání Viktorie využila (výhra 3:1), tři kola před koncem vede ligu o 2 body. Západočeši teď musejí čekat na její klopýtnutí. „Nejde o Slavii, my se musíme soustředit na sebe. Budeme bojovat dál a snažit se vyhrát zbylá tři utkání," pronesl Ivanschitz.

Parádu si nachystal na 11. minutu, kdy k němu přiletěl odražený míč po rohovém kopu. Míč vzápětí zaplul do šibenice, div že neprotrhl síť. „Byl to jeden z mých nejhezčích gólů v kariéře. Povedl se," podotkl Ivanschitz. Když se pak v 37. minutě zblízka prosadil podruhé, o výhře Plzně už málokdo pochyboval. Jenže hosté druhou půli vůbec nezvládli.

„Myslel jsem si, že po výborné první půli máme utkání pod kontrolou. Ale druhý poločas byl z naší strany totálně odlišný. Především prvních dvacet minut. Je jenom naše chyba, že jsme nevyhráli," zoufal si Ivanschitz, kterého bezprostředně po vyrovnávací brance Doležala v 63. minutě plzeňský kouč Zdeněk Bečka stáhl ze hřiště.

„Trenér chtěl něco změnit, poslal na trávník čerstvého hráče. Tak se rozhodl, což je úplně v pořádku. Po delší době jsem nastoupil dvakrát po sobě v základu, mám radost, že se mi vrací forma. Z výsledku ale radost nemám," dodal Ivanschitz.

Reklama