Hlavní obsah

Trpišovský si rýpl do Ščasného. Epicentrum nábojů už tady není

Praha

Minulé kolo se zachránili, a tak netajili, že mají před sebou už jen dva vrcholy sezóny. Utkání na Spartě a hned po něm derby s Jabloncem. Fotbalisté Liberce prohráli na Letné 0:1 duel, v němž na body rozhodně měli. Pořád však ještě mohou skončit před sousedem, na něhož ztrácejí dva body. „Dá se říci, že teď je cíl předstihnout Jablonec. Rivalita je velká,“ souhlasí trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Celkem v klidu proběhl zápas soupeřů, jejichž předchozí duely nejednou provázely velké výbuchy emocí.

„Vzájemný zápas byl tentokrát opravdu klidnější než ty minulé, i když na druhé straně byl energický a bouřlivý trenér. Ale férový. Přece jen už o tolik nešlo. A navíc epicentrum nábojů už tady v tuhle chvíli není," pousmál se liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Jedním vrzem si tak rýpl do Zdeňka Ščasného (epicentrum nábojů) a ocenil Petra Radu (bouřlivý, ale férový)...

Přitom moc nescházelo, aby Ščasného v průběhu podzimu nahradil právě Trpišovský. Ve Spartě dřív trénoval mládež, ale k jeho návratu na Letnou nedošlo.

„Zápas s ní kvůli tomu pro mě nebyl prestižnější. V lize je každé utkání prestižní, stejně jako je svátkem každý zápas se Spartou. Za mého působení ve Slovanu se nám proti ní daří doma, ale venku ne. Vnímali jsme, že Sparta má své problémy, že není komplet. Využít jsme toho nedokázali," lituje Trpišovský.

Jen díky sebeobětování nahradili lazaret

Letenská marodka znovu nabrala obřích rozměrů. Vždyť kouč Rada nemohl proti Slovanu nasadit ze zdravotních důvodů Costu, Néstora, Mazucha, Rosického, Hovorku, M. Frýdka, Koubka, Pulkraba, V. Kadlece, Marečka a Juliše. Ano, hned celou jedenáctku hráčů, k níž se ještě přidal potrestaný Šural...

„Některé pasáže v zápase nebyly z naší strany optimální, ale jinak musím před hráči smeknout. Především s ohledem na to, v jakém stavu teď jsme. Pro mě je důležité, že především díky sebeobětování hráči odvedli asi něco víc než sto procent," neskrývá Petr Rada, že měl z utkání obavy.

Od středy se mu mužstvo zase začalo sypat.

„Sotva se po zranění vrátil Juliš, skolí ho chřipka, přitom měl hrát. Marečka na předposledním tréninku zradil úponu, takže ani příště nejspíš nebude. A problémy měl i Vatajelu, který naštěstí nastoupil. Absence se kupí v míře, jaká je na Spartu trochu moc. Sám přemýšlím, čím to může být, ale odpověď neznám," kaboní se Rada.

Reklama