Hlavní obsah

Brnu pomohl k vítězství sporný gól i odvolaná penalta. Zbrojovka je teď blízko záchraně

Brno

Klíčové utkání zvládli. Brněnští fotbalisté zdolali před svými fandy zraněními zdecimovaný Zlín 2:0 a výrazně se přiblížili záchraně v první lize. Tři kola před koncem soutěže mají na nesestupové příčky osmibodový náskok. Druhý gól Zbrojovky v utkání ale vzbudil emoce, asistent viděl míč v brance.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Jakub Řezníček z Brna (mezi hráči Teplic) střílí gól brankáři Milanu Švengerovi. Brno nakonec vyhrálo nad Zlínem 2:0.

Článek

„Pro všechny v klubu je to obrovská úleva. Vybojovali jsme strašně důležité vítězství," oddechl si útočník Jakub Řezníček, který Zbrojovku nasměroval k triumfu vedoucím gólem v samém závěru prvního poločasu. „Vraštil vyhrál po rohu hlavičkový souboj a mně poté už stačilo nastavit jen nohu. Zamířil jsem do protipohybu brankáře Švengra," líčil spokojeně.

Druhá branka Brňanů vyvolala diskuse. Pavlíkova hlavička se odrazila od břevna a Švengr míč poté instinktivně nohou vyrazil, avšak asistent sudího signalizoval, že balón už byl předtím za brankovou čárou. „Netuším, zda za ní byl skutečně celým objemem. Když jsem ale viděl, že pomezní běží do středu hřiště, začal jsem se radovat. Byla to moje první trefa v české lize, dosud jsem párkrát skóroval jen na Slovensku," šťastně se usmíval stoper Petr Pavlík.

Kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec se po zhlédnutí videa domníval, že míč o několik centimetrů brankovou čáru přešel. „Jsem především rád, že jsme tak důležité střetnutí zvládli. V týdnu jsme pro to v klubu udělali maximum. Tři body jsou tentokrát pro nás ze všeho nejpodstatnější, hra asi moc líbivá nebyla," uvědomoval si Habanec, kterému se ulevilo, když rozhodčí Hrubeš odvolal v 69. minutě za stavu 2:0 po konzultaci s asistentem už odpískanou penaltu a nařídil pro Zlín jen trestný kop z hranice šestnáctky. „Definitivně jsem si ovšem oddechl až po závěrečném hvizdu," prozradil Habanec.

Ani zlínský brankář Milan Švenger si nebyl jistý, zda byl druhý gól Brna regulérní. „Míč jsem vyrazil, avšak netuším, zda byl před, či už za brankovou čárou. Sudí, jehož jsem se zeptal, tvrdil, že branka byla," líčil. „Každopádně ovšem byla chyba, že jsme hlavičkujícího Pavlíka nechali úplně neobsazeného," připustil.

Zlíňany čeká vyvrcholení sezóny 17. května při finále MOL Cupu v Olomouci s Opavou. „My se ale nemůžeme upínat pouze k tomuto zápasu. I když jsme v nejvyšší soutěži už šanci na postup do předkola Evropské ligy ztratili, měli jsme podat mnohem lepší výkon. Jde nám přece o co nejlepší umístění i o prémie," neodjížděl Švenger z Brna spokojený.

Reklama

Související témata: