Hlavní obsah

Lazaretu Sparta docházejí náhradníci. Rada složí z marodů celou jedenáctku

Praha

Lepení sestavy za pochodu. Další a další hráči, kteří vypadávají ze hry. Prořídlá lavička náhradníků. Rok a půl souží fotbalovou Spartu fatální problém, s nímž si neví rady. Mužstvo decimuje rozsáhlá marodka. Z lazaretu by už kouč Rada dokonce složil celý tým!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec je jedním z mnoha hráčů na sparťanské marodce.

Článek
Fotogalerie

Žádný div, že tři kola před koncem ligy už nemají de facto o co hrát. Slavia s Plzní jsou daleko, třetí příčku by si před Mladou Boleslaví a spol. měli pohlídat. Fotbalová Sparta znovu dokončuje sezónu se zdecimovaným kádrem. Ve vítězném utkání s Libercem (1:0) jí chybělo dvanáct hráčů. Potrestaný Šural a celá jedenáctka marodů!

Nevěříte? Tak tedy v brance Koubek, v obraně zprava univerzál Martin Frýdek, stopeři Mazuch a Hovorka, levý bek Costa. Záloha slušná, Španěl Néstor a vedle něj Rosický, Mareček a Václav Kadlec. V útoku pak mladé pušky Pulkrab a Juliš.

Solidní tým, v němž prakticky všichni prošli reprezentací či jedenadvacítkou. Jenže jsou mimo, někteří týdny, jiní měsíce. Sparta nechala přezkoumat podloží tréninkového hřiště, podrobila hráče vyšetřením, předsevzala si, že marody nebude předčasně vracet na hřiště. Nic platné, z kádru má zase lazaret. A na lavičce jen čtyři hráče do pole.

Jedenáctka letenských marodů:
Koubek - M. Frýdek, Mazuch, Hovorka, Costa - Néstor, Rosický, Mareček, V. Kadlec - Pulkrab, Juliš.
Proti Liberci chyběl také potrestaný Šural.

„Od středy nám začali odpadat další, sestavu jsme lepili až v sobotu odpoledne. Trénovali jsme v deseti, něco takového jsem nezažil," mračí se trenér Petr Rada.

„Nejsem ve Spartě tak dlouho, nedovedu si to vysvětlit. Je k zamyšlení, že proti soupeři, jako je Liberec, máme na lavici dva juniory a Zahustela po operaci kotníku. Čtyři hráči dohrávali v křečích... V malém počtu lidí na tréninku je intenzita na hráče vyšší."

Klub má podle kouče kvalitní lékaře. „Sparta dělá, co může. Zařídila třeba i imunologická vyšetření, jsou v pořádku. Přesto je absencí abnormálně hodně," trápí Radu. „Nejsem zastánce simulování. Nemyslím si ale, že by tady byli nějací bolestínci. Jen jiná generace, roli může hrát i strava a podobné věci. Nechci hodnotit moji kariéru, ale my tolik zranění neměli. Třeba křížových vazů."

Jak tým dohraje ligu? „Vrátí se Šural a jsme rádi, že nepřišly žádné karty, protože v ohrožení jsou i další. Čekat budeme na Juliše a Václava Kadlece, víc se asi nikdo do dalšího kola nevrátí. My se teď modlíme, aby se nic dalšího nestalo," netají Rada.

Reklama

Související témata: