Hlavní obsah

Ať se aspoň mladí ve zpackané sezóně otrkají. Bičík chytá o smlouvu

Praha

Vrátil se do branky jen díky zranění reprezentačního brankáře Tomáše Koubka. Zkušený David Bičík se šance nicméně chopil. Vychytal fotbalistům Sparty ve všech třech zápasech vítězství, dvakrát navíc s nulou. „Jsem za to rád a chci si zápasy užít, protože nevím, co bude dál,“ neskrývá 36letý gólman, jemuž na Letné končí smlouva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty David Bičík chytá o prodloužení smlouvy.

Článek
Fotogalerie

Nedělní výhra 1:0 nad Libercem byla šťastná, že?

Ano, poměrně šťastná, vybojovaná a urvaná. Přežili jsme pár závarů, které jsme několikrát se štěstím odvraceli. Takové vydřené výhry se nám v aktuálním ligovém ročníku příliš nedařily, takže zaplaťpánbůh za ni.

Víc než chytání jste měl práci spíš nohama, jednou jste musel dokonce odvrátit nebezpečí odvážně i hlavou...

Každý gólman je radši, když má už ve druhé minutě chycenou nějakou střelu a dostane se rychle do zápasu. Já jsem tentokrát v bráně spíše postával. Ani si nevybavuji, jestli jsem v první půli měl vůbec zákrok. Pak je těžší se koncentrovat na případnou ojedinělou střelu. A pokud jde o vyběhnutí za vápno, dnes musí hrát brankář takového falešného stopera. Když dobře čte hru, týmu hodně pomůže. Kolikrát má jednodušší situaci než beci, kteří se při míčích za obranu musejí rychle obracet.

Sparta si hlídá třetí příčku, o víc už jí nejde. Souhlasíte s kapitánem týmu Davidem Lafatou, že v závěrečných kolech můžete získat aspoň trochu sebevědomí do další sezóny?

Máme mladé hráče. Třeba Sáček, který hraje svoji první sezónu ve velkém fotbale, je podle mě velký talent. Nebo Bóža (Vatajelu). Někteří se prostě otrkávají. Sparta je pro ně holt v něčem jiný klub, než když předtím někde hostovali. Tlak v každém zápase je tady jiný. A když se rozkoukají v letošní zpackané sezóně, tak pro nás do příštích let jenom dobře.

A co vy, nechytáte zase o post jedničky?

O to asi tolik nehraju. Za dva měsíce mi končí smlouva, takže mě brzy čekají pohovory tam nahoře (s vedením). Uvidíme, jak dopadnou. Nějaké nabídky jsou, ale vůbec je neřeším. Jsem rád, že jsem se zase dostal zpět mezi tři tyče, bohužel vinou zranění Tomáše.

Nejraději byste tedy ve Spartě zůstal?

Samozřejmě! Jsem odchovanec, vrátil jsem se do ní velkou oklikou a pochopitelně se mi nechce odcházet.

Reklama

Související témata: