Hlavní obsah

Jsme zachráněni, ale liga ještě neskončila. Spartu chceme porazit, říká gólman Laštůvka

Karviná

V minulém kole si fotbalisté Karviné remízou na hřišti Slovácka (1:1) pojistili ligovou příslušnost, dnes proti Spartě Praha na to ale podle brankáře Jana Laštůvky nesmějí ani pomyslet. Uspokojení by se jim v utkání s třetím týmem ePojisteni.cz ligy mohlo šeredně nevyplatit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Jan Laštůvka.

Článek

„Jak to vypadalo, když jsme si mysleli, že se nám už nemůže nic stát, jsme poznali v první půli na Slovácku. Naše hra byla špatná, to už nesmíme dopustit. I když máme hodně bodů, ten zápas se sám neodmaká," řekl Laštůvka. „To, že jsme zachráněni, je super, ale liga ještě neskončila a mohli bychom si to ještě hodně pokazit, a to by byla velká škoda. Proti Spartě nebudeme pod tlakem, že potřebujeme vyhrát. Ale my chceme vyhrát a s tím do utkání půjdeme," upozornil zkušený gólman Karviné.

Proti Spartě bude v Karviné v této sezóně počtvrté vyprodáno. Vstupenky zmizely z pokladen za necelou půlhodinu. „Znovu bude skvělá atmosféra a diváci nás poženou. Rádi bychom se jim odvděčili tím, že Spartu porazíme," přemítal Laštůvka. Šanci cítí velkou. Tým z Letné trápí velká marodka a jeho výkony nejsou úplně přesvědčivé.

„I tak má tenhle tým obrovskou sílu. My se ale musíme dívat především sami na sebe. Budeme hrát před vlastními fanoušky a nemusíme mít strach. Pokoru ano, ale strach ne. Sparta je klub s obrovskou tradicí a tato utkání jsou pro malé kluby, jako jsme my, vždy sváteční. Věřím, že navážeme na výkony z utkání proti Plzni a Slavii, kde jsme hráli dobře, i když jsme nakonec prohráli," uvedl zkušený gólman.

Weber vzpomíná na divokou přestřelku

„Byli jsme naštvaní, ale dokázali jsem si, že můžeme hrát proti týmům, které hrají evropské poháry. Když budeme makat na sto procent, tak to můžeme proti Spartě zvládnout," pověděl brankář, jenž už Spartu jednou porazit dokázal. V sezóně 2002/2003 stál v brance Baníku Ostrava při domácí výhře 3:2. „Nejvíce ale vzpomínám na mistrovskou sezónu o rok později, kdy jsme na Letné remizovali 1:1. Do Prahy přijelo několik tisíc fanoušků Baníku a byl to zážitek, na který vzpomínám dodnes."

Své vzpomínky má na Spartu také kouč Karviné Jozef Weber. A jsou spojené i s dvěma mistrovskými tituly v rudém dresu z let 1990 a 1991. „To už je dávno," pousmál se Weber. „Více mi utkvěl v paměti pozdější duel, kdy jsem už jako hráč Drnovic byl u remízy se Spartou 4:4," připomněl utkání v němž vesnice nedaleko Vyškova v srpnu 1998 prohrávala s favoritem doma 0:3 a 1:4. „Bylo to nádherné utkání. Kdyby byl k vidění v pátek v Karviné takový fotbal, tak bych i ten výsledek bral," připustil Weber.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články