Hlavní obsah

Slavia v boji o titul zaváhala, doma remizovala s Duklou. Hradec a Jihlava se rvou o záchranu

Praha
Aktualizováno

Pěti sobotními zápasy pokračuje 28. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. V úvodním duelu Příbram prohrála s Brnem 2:3. Ve druhém sobotním duelu Liberec vedl v derby nad Jabloncem až do úplného závěru, ale v nastavení vyrovnal Mehanovič na konečných 1:1. Další na řadě jsou záchranářské duely. Zlín prohrál doma s Jihlavou 0:3 a Hradec Králové vyhrál nad Slováckem 2:1. Sobotní program zakončilo pražské derby Slavia - Dukla. Zápas skončil remízou 2:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Michal Bezpalec z Dukly a Jan Bořil ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Příbrami bojují o záchranu, ale po domácí prohře s Brnem jsou v hodně svízelné situaci. Rychle sice vedli po trefě Tomáše Pilíka, ale chvíli před poločasem vyrovnal zkušený záložník Zavadil a Středočeši věděli, že mají problém.

Ten ještě umocnil v 67. minutě Lutonský gólem na 2:1 pro hosty, a když přidal kanonýř Řezníček třetí zásah, vypadalo to s Příbramí bledě. V nastavení ještě Pavel Pilík snížil, ale to bylo málo. Příbram je v tabulce poslední a její ztráta narůstá.

Liberecká radost zmizela v nastavení

Liberec měl pro zbytek sezóny cíl v podobě výhry nad oblastním rivalem z Jablonce a byl k ní hodně blízko. Po poločase totiž poslal Slovan do vedení Breite, v úplném závěru však vyrovnal na konečných 1:1 Mehanovič.

Jihlava i Hradec slaví důležité výhry

V boji o udržení získala veledůležité tři body Jihlava, když deklasovala Zlín dokonce na jeho hřišti 3:0 a momentálně je třináctá. Naplno zabrali i Votroci. Hradec Králové pod vedením nového trenéra Havlíčka vybojoval díky dvěma trefám Pázlera tři body za výhru 2.1. Hradec je sice dál předposlední, ale je dál ve hře.

Ztrátou Plzně povzbuzení sešívaní sahají po titulu, ale pražské derby s Duklou proměnili jen v remízu 2:2. Dál tak má Slavia na první příčce náskok dvou bodů. Nad Duklou přitom dvakrát vedla, ale z výhry se netěšila.

Program 28. kola
Pátek
Plzeň - Mladá Boleslav 3:3
Karviná - Sparta 1:1
Sobota
Příbram - Brno 2:3
Branky: 19. T. Pilík, 90. P. Pilík - 38. Zavadil, 67. Lutonský, 76. Řezníček.
Liberec - Jablonec 1:1
Branky: 47. Breite - 90.+4 Mehanovič
Zlín - Jihlava 0:3
Branky: 45. vlastní Hubáček, 63. a 80. Ikaunieks.
Hradec Králové - Slovácko 2:1
Branky: 3. z pen a 50. Pázler - 48. Navrátil.
Slavia - Dukla 2:2
Branky:16. Mešanovič, 70. Barák z pen. - 30. Koreš, 80. Edmond
Neděle
18:30 Teplice - Bohemians 1905

Reklama

Související témata: