Hlavní obsah

Klukům jsem přitížil, uvědomuje si Řezníček. Ví, že sestup Příbrami by byl pro klub tragédií

Příbram

Rozporuplné pocity prožíval po skončení sobotní bitvy U Litavky brněnský útočník Jakub Řezníček. Jeho trefa ze 76. minuty pomohla Zbrojovce k vítězství (3:2), které moravskému celku definitivně zaručilo ligovou záchranu. Pozitivní dojmy a gejzír nadšení však 28letému borci pokazil fakt, že domácí Příbrami, kde se narodil a z níž se odrazil do velkého fotbalu, hodně zavařil v boji o setrvání v nejvyšší soutěži.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pavel Zavadil (nahoře) se spoluhráči z Brna slaví gól. Zbrojovka vyhrála na půdě Příbrami 3:2.

Článek

I proto se po svém sedmém zásahu v sezóně, jenž mu lahůdkově naservíroval Lutonský, moc neradoval. „Asi jsem jim přitížil, ale pořád je ve hře šest bodů. Při určitém štěstí by kluci záchranu ještě mohli zvládnout," řekl zkušený forvard, který v Příbrami prožil krásné časy. V dresu středočeského týmu nasázel celkem sedmnáct branek. „Sestup by byla pro příbramský fotbal tragédie. Klub má výbornou mládež, určitě by to byla velká škoda," tvrdil Řezníček.

On ale hlavně jeho Brno však měli co slavit. Tříbodovým ziskem si Zbrojovka definitivně zajistila účast mezi elitou i pro příští ročník. „Určitě panuje spokojenost. Mám velkou radost, že jsme zachránili," usmíval se Řezníček.

Úvod duelu přitom probíhal zcela v příbramské režii. Parta Kamila Tobiáše byla velmi aktivní, soupeře zatlačila a vytvořila si několik velkých příležitostí. V 19. minutě zaslouženě zúročila převahu vedoucím zásahem, když se parádně trefil z trestného kopu Tomáš Pilík. Středočeši byli na koni, jenže v 38. minutě přišel zlomový moment střetnutí. Do té doby matní hosté zahrávali přímý volný kop. Míč si přichystal Pavel Zavadil a exekuci provedl stejně bravurně jako o pár minut předtím Pilík.

Habanec: Zavadilův gól srazil domácí do kolen

„Příbram do toho od začátku šlápla, my jsme nevěděli, kde jsme. Byli jsme pod tlakem, dali jsme ale potom gól z trestňáku, který nám hodně pomohl a soupeře dostal psychicky dolů," myslí si Řezníček. "Obdržená branka je srazila do kolen," přitakával i brněnský kouč Svatopluk Habanec. Ve druhé půli pak byla na domácích znát nervozita a Brno vycítilo šanci na obrat.

"Čekal jsem znovu příbramskou smršť, ale ta nepřišla," oddechl si Habanec, jehož svěřenci dvakrát udeřili z rychlých brejků. V rozmezí 67. a 76. minuty se prosadili Lutonský a právě Řezníček. Příbramští na další zvrat nenašli síly, i když v nastaveném čase ještě pěknou ranou snížil Pavel Pilík.

„Chtěli jsme vyhrát a zavřít pusu všem škarohlídům. Jsem rád, že se nám to povedlo. Ve zbývajících dvou kolech se chceme posunout ještě víc do středu tabulky," uzavřel Habanec.

Zachrání se příbramští fotbalisté v první lize?
Ano
8,8 %
Ne
91,2 %
Celkem hlasovalo 1770 čtenářů.

Reklama

Související témata: