Hlavní obsah

Ostuda a katastrofa, láteřil po debaklu s Jihlavou kapitán Zlína Jugas. Fanoušci tým vypískali

Zlín

Generálka na středeční finále MOL Cupu s Opavou fotbalistům Zlína v lize absolutně nevyšla. Za vysokou domácí porážku 0:3 se zachraňující se Jihlavou je fanoušci odměnili pískotem. V domácím prostředí na jaře ani jednou nezvítězili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Jihlavy se radují z gólu. Ve Zlíně dali hned tři a Vysočina získala důležité tři body.

Článek
Fotogalerie

„Ani se lidem nedivím, že takhle reagovali. Zasloužili jsme si ho. Takovým mizerným výkonem jsme zahodili celou sezónu do koše. Prostě ostuda a katastrofa," tvrdil v emocích naštvaný kapitán Zlína Jakub Jugas. „Jestli si někteří kluci myslí, že ve středu přijedou do Olomouce a najednou nám to zase pošlape, tak to jsou na omylu. Vůbec nechápu, jak mohou vypustit nějaký souboj. Vždyť v lize nám jde o body, peníze, a hlavně taky o naši čest," láteřil Jugas.

Připustil, že utkání s Jihlavou bylo zřejmě poslední před zlínským publikem. Už v zimě se spekulovalo o jeho přestupu do Sparty. „O to víc mě mrzí, že jsem se rozloučil tak tragickým výsledkem," svěřil se.

Kouč Zlína: Byl to propadák

Zlínský kouč Bohumil Páník označil zápas z pohledu svého mužstva za propadák. „V prvním poločase to ještě jakžtakž ušlo, ale poté, co jsme před pauzou inkasovali smolný gól, jsme úplně odpadli. A už jsme se bohužel nezvedli. Jestli si někdo myslí, že ve středu jako mávnutím proutku zahrajeme proti Opavě výrazně líp, tak to je na omylu," zopakoval i trenér. „Ale snad i díky návratům některých borců z marodky to v Olomouci dobře dopadne a sezónu zachráníme," snažil se hned naladit na optimističtější notu.

Jihlava nemá co slavit, ještě chce porazit Příbram

V jihlavské kabině zavládla po zápase zcela opačná nálada. Celek z Vysočiny udělal výhrou rázný krok k záchraně v nejvyšší soutěži. Nahrála mu i porážka Příbrami s Brnem. „Já nejsem člověk, který se příliš zabývá nějakými velkými kalkulacemi. My za týden hostíme Příbram a potřebujeme toto střetnutí zvládnout. A pak už třeba budeme moct i slavit," říkal trenér Jihlavy Josef Jinoch, jehož mužstvo uspělo na venkovním hřišti poprvé v tomto prvoligovém ročníku.

Z důležitých tří bodů měl obrovskou radost. „Zpočátku byli Zlíňané lepší, ale my jsme jejich tlak i šance naštěstí přežili. Moc nám pak pomohla branka do šatny. Domácí museli po přestávce otevřít hru a nám se dařilo přecházet do rychlých brejků. Zlín byl nebezpečný, ale díky výbornému gólmanovi Rakovanovi a notné dávce štěstí jsme udrželi čisté konto," cenil si Jinoch.

Nevěřili, že Brno vyhraje

Vrcholně spokojený byl i kapitán Jihlavy Jiří Krejčí. „Jsme teď v boji o záchranu v mnohem komfortnější situaci než ještě třeba před třemi týdny. Příjemně mě překvapil výsledek z Příbrami, moc jsem nečekal, že tam Zbrojovka vyhraje. A důležité je, že jsme dostali pod tlak Bohemku. Avšak poslední krok bývá nejtěžší," myslel už na klíčový duel s poslední Příbramí.

Připustil, že Jihlavští trochu počítali s tím, že soupeř bude mít v hlavách pohárové vyvrcholení a nenastoupí v úplně nejsilnější sestavě. „To se potvrdilo. Možná nám to trochu pomohlo. Klíčový byl ovšem náš vedoucí gól v závěru první půle. Pak Zlíňany dorazil dvěma trefami Ikaunieks. Když má den, tak je k neudržení," poznamenal Krejčí na adresu lotyšského útočníka.

Reklama

Související témata: