Hlavní obsah

Titul je ještě hodně daleko, tuší chladnokrevný exekutor Barák

Praha

Novou smlouvu má v kapse, v létě odejde do italského Udine. Chtěl by se tam ale vydat jako český mistr. Penaltu v derby proměnil chladnokrevně a ve fotbalové lize se Antonín Barák trefil poprvé od října. Jeho Slavia ovšem derby s Duklou (2:2) k výhře nedotáhla a šanci k výraznějšímu mistrovskému trháku zazdila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák ze Slavie oslavuje gól z penalty proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Dvě kola před koncem máte na Plzeň dva body k dobru. Ale mohli jste mít víc.

Pocity jsou špatné. Doufali jsme, že vyhrajeme a odskočíme Plzni na čtyři body. Mrzí to, vítězství bylo blízko. Titul je pro nás ještě hodně daleko. Dva zápasy, které nás čekají v Boleslavi a s Brnem, budou hrozně těžké. Musíme je oba vyhrát, abychom měli stoprocentní jistotu. Ale věřím, že to zvládneme.

Gól jste nedal od října. Ulevilo se vám, že čekání skončilo?

Kdepak, žádná úleva. Já chci titul, góly mě nezajímají. Pokud vyhrajeme titul, ať už třeba nikdy gól nedám.

Míč jste poslal těsně pod břevno. Tolik jste si na penaltu věřil...?

Věřil. Chtěl jsem urvat tři body. Dařilo se mi, cítil jsem se dobře. Kluci mi taky věřili a bylo hrozně důležité, že mě podpořili. Dali mi sílu. Byl jsem rozhodnutý už od začátku, kam míč pošlu, ale do poslední chvíle jsem ještě koukal na gólmana.

Plzeň ztratila s Mladou Boleslaví. A právě tam nastoupíte v dalším kole.

Boleslav má silný tým. Jestliže však chceme pomýšlet na titul, musíme porazit každého. Musíme být silní a věřím, že v Boleslavi vyhrajeme.

Poslední kolo s Brnem musíte odehrát na Strahově. Není to nevýhoda?

Věřím, že Strahov boj o titul neovlivní. Pořád půjde o domácí zápas a věřím, že bude vyprodáno. Věřím, že se tam budeme cítit jako doma.

Reklama

Související témata: