Hlavní obsah

Příbram nezvládla klíčovou bitvu. U některých hráčů mi vadí zapálení do hry, zlobil se Pilík

Příbram

Nad příbramskými fotbalisty se stahují mohutná mračna. Parta Kamila Tobiáše nezvládla U Litavky klíčový souboj s Brnem a dvě kola před koncem ligy se dostala do velké šlamastyky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zdeněk Linhart z Příbrami v souboji s Petrem Pavlíkem z Brna v utkání 28. kola první ligy.

Článek

„Teď jsem plný emocí a nechci říct něco, co by mě pak mrzelo. Musím se na to nejprve podívat. Ale jsem strašně nasraný. Vadí mi práce některých hráčů a zapálení do hry. Od některých kluků jsem čekal větší nasazení," zlobil se po porážce 2:3 Tomáš Pilík. „Výhrou jsme chtěli konkurenty dostat pod tlak, ale spíš jsme je posadili na koně," povzdechl si záložník Středočechů, jejichž manko na první nesestupovou příčku narostlo na čtyři body.

Pro Středočechy je tento fakt deprimující. Po nevydařeném podzimu a úvodních třech jarních porážkách se zdálo, že do boje o setrvání v nejvyšší soutěži už nezasáhnou. Jenže Příbramští předvedli skvělou stíhací jízdu, v dalších osmi kolech vyválčili dvanáct bodů a dotáhli se na své soupeře. „Dostali jsme se v tabulce na dostřel a cítili tedy šanci. Brno bylo k poražení, je to strašná škoda," posteskl si Pilík.

Sobotní duel probíhal v příjemném jarním počasí, nálada v domácím táboře však byla po závěrečném hvizdu sudího Fraňka pod bodem mrazu. Po třetím ligovém nezdaru v řadě potřebují Příbramští na půdě Jihlavy a poté i na vlastním stadiónu proti Zlínu uspět, ani dvě výhry jim však nemusejí k udržení stačit. „Měli jsme zápas s Brnem zvládnout, není pro to žádná omluva," durdil se Pilík.

Vyrovnávací gól nás srazil, připustil Tobiáš

Úvodní půlhodina přitom probíhala zcela v příbramské režii. Borci v tmavých dresech byli velmi aktivní, soupeře zatlačili a vytvořili si několik slibných příležitostí. Právě Pilík zúročil v 19. minutě převahu vedoucím zásahem, když nádherně zakroutil přímý volný kop k levé tyči. „Gól nám paradoxně uškodil, protože závěr první půle patřil soupeři," postěžoval si střelec branky. „Pustili jsme Brno do hry tím, že jsme mu hloupě vytvářeli standardky, které Zavadil zahrává fantasticky," připomněl útočník Jan Rezek zlomový moment střetnutí, kdy si veterán Zbrojovky přichystal míč k trestnému kopu a sedm minut před pauzou se trefil parádně jako Pilík. Navíc z podobné situace orazítkoval o chvíli později ještě břevno.

„Vyrovnávací gól nás srazil herně dolů. Z útlumu jsme se pak už nebyli schopni dostat. Je otázka, čemu to připsat. Jestli to kluci nezvládli v hlavách, těžko říct," uvedl kouč Kamil Tobiáš.

Na domácích byla po změně stran patrná nervozita a Brno trestalo. V rozmezí 67. a 76. minuty se z rychlých brejků prosadili Lutonský a Řezníček. Příbramští už na další zvrat nenašli síly, i když v nastaveném čase ještě pěknou ranou snížil Pavel Pilík. „Chybělo tam všechno. Více pohybu, nepodrželi jsme pořádně balón, zbytečně se ho zbavovali. Když jsme měli nějakou šanci, tak jsme ji neproměnili," mrzelo Rezka.

Situace je pro Příbram kritická. Jihlava i Hradec Králové totiž své duely v sobotu zvládly. „Máme před sebou ještě dvě utkání a zkusíme s tím něco udělat, ale bude to už hrozně těžké," uvědomuje si Rezek.

Zachrání se příbramští fotbalisté v první lize?
Ano
8,8 %
Ne
91,2 %
Celkem hlasovalo 1770 čtenářů.

Reklama

Související témata: