Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 1:0Bohemians si koledují. Klokani prohráli v Teplicích a jsou jen o bod nad sestupovými příčkami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Jeřábek 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic vyhráli v nedělním utkání 28. kola první fotbalové ligy doma nad pražskými Bohemians 1:0. Vítězný gól vstřelil Michal Jeřábek čtyři minuty před poločasem. Teplice jsou na pátém místě, Bohemians pak čtrnáctí - o bod před sestupovými příčkami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplická radost po gólu Michala Jeřábka do sítě Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Teplice od začátku potvrzovaly svou formu a snažily se hosty tlačit. nejprve pálil z dálky nebezpečně Šušnjar, ale gólman Fryšták byl na zemi včas. Po čtvrthodině hry pak unikal obraně Bohemians Červenka, proti kterému vyběhl Fryšták. Hosté nebezpečí nakonec zažehnali, ale Tepličtí se hlasitě, ovšem neúspěšně, domáhali odpískání ruky hostujícího brankáře mimo šestnáctku.

A když už se gólu dočkal Fillo, který zblízka doklepával neúspěšnou střelu spoluhráče, tak sudí odpískal ofsajd.

I hosté se snažili a byli aktivní, ovšem chyběla jim přesnější finální fáze a do zakončení už se nedostávali. Jako třeba Kabajev, který už se chystal uklízet míč do odkryté branky, ale těsně před ním domácí hráč míč odkopl.

Rozhodující okamžik přišel ve 41. minutě. Domácí zahrávali rohový kop, který Krob posadil ideálně na hlavu Jeřábka a teplický stoper zaznamenal povedenou hlavičkou o zem svůj třetí gól v sezoně. A pro Kroba to byla už dvanáctá asistence, čímž potvrdil roli nejlepšího nahrávače soutěže.

Tepličtí mohli definitivně rozhodnout po dalším rohu v úvodu druhé půle, kdy Fryšták vyrazil míč jen za vápno, kde číhal Hyčka, ten ale z voleje netrefil odkrytou branku.

Klokani se snažili marně

Jinak ale po změně stran převzali režii zápasu do svých nohou hráči Bohemians, kteří měli převahu, ale dostávali se jen ke střelám z dálky. Jednou z nich Jirásek vystrašil gólmana Grigara, ten ale stačil míč vyškrábnout nad břevno.

Hosté poté vrhli vše do útoku, ale potvrzovali, proč jsou nejméně skórujícím týmem v lize. Naopak odkrývali obranu, což se snažili domácí potrestat. Nejblíže byl Krob, který tečovanou střelou trefil břevno.

Teplice už se ubránily a slaví tři body. Zároveň ale kvůli kartám přišly pro příští zápas hned o tři hráče základní sestavy Kroba, Kučeru a Vondráška.

Fotbalová liga, 28. kolo
Teplice - Bohemians 1:0
Branka: 41. Jeřábek. Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Hájek. ŽK: Ljevakovič, Vošahlík, Vondrášek, Kučera, Krob - Dostál. Diváci: 4585.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič (90. Soungole) - Hyčka (77. Vachoušek), Fillo, Vošahlík - Červenka (63. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta (86. Hubínek), Švec, Havel - Jindřišek (70. Berger), Jirásek - Bartek, Mašek (54. Kuchta), Hašek ml. - Kabajev. Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: