Hlavní obsah

Vše pro titul! Slavia otočila světové strany, špílmachr se neholí. Cíl se ale nepřiblížil

Dělají, co je v jejich silách. Během derby s Duklou (2:2) sice neporučili větru, dešti, dokázali však otočit světové strany. A třeba jejich špílmachr je zarostlý jako Rumcajs, jen aby svým rituálem ke společnému dílu přispěl. Mistrovský titul je ovšem stále stejně daleko - či blízko? Fotbalisté pražské Slavie mají dvě kola před koncem ligy dvoubodový náskok na Plzeň a ke triumfu klopýtají ochromeni nervozitou z tíhy závěrečného kroku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie dohrává sezónu zarostlý jako Rumcajs...

Článek
Fotogalerie

Bitva o titul je také magie. Štěstíčku musíte jít naproti rituály a zlepšováky, které sice s fotbalem přímo nesouvisí, ale v jejich sílu můžete věřit.

Záložník Josef Hušbauer je toho názorným příkladem. Režisér hry sešívaných se přestal holit jako hokejisté v play off. Zarostlý je jako Rumcajs.

„Po derby se Spartou jsem si řekl, že to zkusím takhle. Věřím, že nám to přinese štěstí," netají Hušbauer, že i na pověrčivost došlo.

Z Tribuny Sever byla Tribuna Jih...

Ještě větší trumf ovšem sešívaní vytasili z hlediště. Kotel slávistických vlajkonošů se během přestávky za stavu 1:1 přesunul ze svojí tradiční Tribuny Sever na protější Tribunu Jih, tedy znovu za branku hostujícího gólmana Filipa Rady.

„Přesunu domácích fanoušků jsem si všiml asi za pět minut. Musel jsem se normálně otočit a říct si: Ty vole, vyměnili jsme vůbec strany? A pak mi došlo, že se fanoušci jen přemístili na druhou stranu. Pak už to člověk vůbec nevnímá, soustředí se na hru," smál se Jan Šimůnek, stoper Dukly.

Sešívaní si každopádně přesunu kotle užívali. Hlavně Antonín Barák. Když mladý reprezentant chladnokrevně proměnil penaltu, doběhl až k divákům v první řadě a padnul jim do náruče.

„Já je prostě potřebuju, dávají mi energii a dělají mě hodně šťastným. Vždy jim chci ukázat co nejlepší výkon," líčil Barák bezprostředně.

Ani tah s kotlem ale nakonec k očekávané výhře nevedl. Dukla vyrovnala a Slavia má dvě kola před koncem dál dvoubodový náskok na Plzeň.

Reklama