Hlavní obsah

Drama nekončí! Slavia vyhrála, Plzeň také. O titulu rozhodne poslední kolo. Hradec a Příbram sestupují

dos, vapSport.cz
Aktualizováno

Slávisté ovládli bitvu v Mladé Boleslavi, ale výhra 2:1 ve 29. kole první fotbalové ligy jim k pojištění titulu nestačí. Plzeň zůstala ve hře, když Michael Krmenčík v nastavení zařídil výhru 1:0 v Brně. Červenobílí mají vše ve svých rukou, na Západočechy drží dvoubodový náskok. V posledním kole příští sobotu hrají Pražané na Strahově s Brnem, Plzeň končí s čerstvě zachráněnou Jihlavou. Sestupují nováček z Hradce Králové a Příbram, která nejvyšší soutěž hrála nepřetržitě od roku 2008.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Slávistům k zisku ligového primátu po osmi letech bez ohledu na výsledek Viktorie stačí v závěrečném domácím utkání zvítězit. V Boleslavi je v jedenácté minutě do vedení poslal Michael Ngadeu, v 85. minutě přidal druhý gól Ruslan Mingazov a minutu před koncem už jen snížil Jan Chramosta. Domácí poprvé po sedmi kolech prohráli.

Zisk tří bodů zachránil plzeňským obhájcům titulu až gól v nastavení. Do té doby se Západočeši střelecky trápili. Utkání bylo současně domácí rozlučkou brněnského kapitána Pavla Zavadila, který po sezóně míří do Opavy.

Teplice protáhly remízou 0:0 v Jablonci neporazitelnost na devět zápasů, od čtvrté Mladé Boleslavi a Evropské ligy je dělí jen bod. Také v tomto směru rozhodne poslední kolo. Boleslav hraje v Liberci, Teplice s Duklou.

Bohemians už naproti tomu mají svoji jistotu. Zůstávají prvoligoví. Záchranu pojistili výhrou nad Karvinou 2:0. Bodovali po čtyřech porážkách za sebou.

Jihlava má po remíze 1:1 s Příbramí udržení také jisté, a to už popáté za sebou. Hradečtí sice měli nadějný finiš na Letné, prohru 2:3 nakonec ale neodvrátili a po roce se vracejí do druhé ligy. Míří tam i Příbram.

Zlín si tři dny po vítězství v domácím poháru připsal na Dukle už čtvrtou ligovou porážku v řadě.

Slovácko pošesté za sebou ztratilo body, Liberec vystoupal po výhře 1:0 už na deváté místo.

Program 29. kola - vše sobota od 17.00
Mladá Boleslav - Slavia 1:2
Branky: 89. Chramosta - 11. Ngadeu, 85. Mingazov
Brno - Plzeň 0:1
Branka: 90.+2 Krmenčík
Sparta - Hradec Králové 3:2
Branky: 24. V. Kadlec, 31. Šural, 55. Lafata - 70. Šípek, 90.+1 Vlkanova
Jablonec - Teplice 0:0
Bohemians 1905 - Karviná 2:0
Branky: 11. Kabajev, 42. Dostál
Jihlava - Příbram 1:1
Branky: 7. Hronek - 87. vlastní Štěpánek
Slovácko - Liberec 0:1
Branka: 2. Ekpai
Dukla - Zlín 1:0
Branka: 58. Holenda

Reklama