Hlavní obsah

Sparta - Hradec 3:2Letenští uctili výroční zápas výhrou a poslali Votroky do druhé ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Kadlec 1 : 0
31. Šural 2 : 0
55. Lafata 3 : 0
69. Šípek 3 : 1
90. Vlkanova 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Když už nic jiného, výroční zápase se sluší vyhrát. Fotbalisté pražské Sparty oslavili sto let na letenském stadiónu vítězstvím 3:2 nad Hradcem Králové a definitivně si pojistili třetí příčku v tabulce. Naopak Votroci jsou kolo před koncem jistým sestupujícím, takže se po ročním účinkování mezi elitou zase vracejí do druhé ligy. Sparťanský kapitán Lafata se s 15 góly dotáhl v čele tabulky střelců na slávistu Škodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost sparťanů z gólů proti Hradci.

Článek
Fotogalerie

Vynucené míchání letenskou sestavou pokračovalo. Do základu se sice po čase vrátili Václav Kadlec a Zahustel, vypadl však pro změnu Holek, a tak se role stopera musel stáhnout krajní obránce Karavajev.

O život hrající Votroci si připravili první slušnou šanci, ale střelu Černého stačili obránci zblokovat na roh. A o pár minut později ze své první příležitosti udeřili domácí. Vatajelu ve vápně propasíroval míč k Václavu Kadlecovi a ten z otočky prostřelil obránce i gólmana Ottmara.

Sparta hrála po delší době zápas, v němž dávala góly snadno a bez předchozího tlaku. Po dalším centru Vatajelua zůstal v šestnáctce volný Šural a z otočky stejně jako Kadlec přidal druhou branku.

Souhra výsledků v předposledním kole posílala Hradec z ligy. Kouč Havlíček o přestávce dvakrát vystřídal, jenže i třetí střela na Ottmarovu branku skončila gólem... Rozhodčí Jílek neposoudil podezřelé Šuralovo zpracování jako ruku, reprezentant přiťukl míč Lafatovi a sparťanský kapitán se přesnou střelou k tyči dotáhl 15. trefou na slávistu Škodu.

Východočeši se snažili a odměnou jim byly alespoň snižující góly, o které se postarali náhradníci Šípek a Vlkanova. Votrokům však nestačí, z ligy je posílá horší skóre ze vzájemných zápasů s Jihlavou.

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - FC Hradec Králové 3:2 (2:0)
Branky: 24. V. Kadlec, 31. Šural, 55. Lafata - 69. Šípek, 90.+1 Vlkanova. Rozhodčí: Jílek - Kubr, Boček. ŽK: Juliš - Mudra, Martan, Plašil. Diváci: 8234.
Sparta: Bičík - Zahustel, Karavajev, M. Kadlec, Hybš - Vácha, Sáček - V. Kadlec (73. Juliš), Lafata, Vatajelu (89. Čermák) - Šural (86. M. Frýdek). Trenér: Rada.
Hradec: Ottmar - Plašil, Čech, Bederka, Mudra (81. Vlkanova) - M. Černý, Schwarz, Malinský, Janoušek (46. Šípek), Martan - Pázler (46. Trubač). Trenér: Havlíček.

Reklama

Související témata: