Hlavní obsah

Žijeme! Věříme, že Brno obere Slavii a titul bude náš, tvrdili Plzeňští po dramatu

Brno

Dar z nebes! Minutu před koncem přežila obrovskou šanci brněnského Boryse Taščiho, z protiútoku fotbalové Plzni vystřelil výhru 1:0 Michael Krmenčík. Viktoriáni tak po dramatickém finiši zůstali ve hře o mistrovský titul do posledního kola. Z Brna v sobotu večer odjížděli s vírou, že právě Moravané v posledním utkání oberou na pražském Strahově Slavii a pomůžou jim k obhajobě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Plzeňský Milan Petržela a hlavní sudí Pavel Orel při utkání v Brně.

Článek

„Bylo to hrozně těžké, Brno neustále hrozilo z brejků. Jsem rád, že jsme závěr zvládli a kýžený gól vstřelili. Pořád žijeme, může se stát cokoli," řekl plzeňský kapitán Roman Hubník, který věří, že strahovský azyl Slavii nebude sedět (pozn.- v Edenu se v termínu 30. kola uskuteční koncert hudební skupiny Rammstein). V případě domácího triumfu nad Jihlavou Západočeši potřebují, aby červenobílí nevyhráli.

„Není to pro Slavii domácí prostředí. Brno má určitě sílu, aby ji potrápilo. Věřím, že minimálně plichtu uhraje a my porazíme Jihlavu a titul bude náš," prohlásil Hubník. V podobný scénář doufá i trenér Zdeněk Bečka. „Brno má výborný tým, má nepříjemné protiútoky. Proto věřím, že titul získáme. Slávisti to nemusí zvládnout v hlavě, navíc nebudou hrát doma," uvedl Bečka.

Jak si vede Slavia na půdě Mladé Boleslavi prý během utkání nevěděl. Stejně jako hráči. „Zakázali jsem si to, nechtěli jsme, aby nás to ovlivňovalo. Dozvěděli jsme se se to až po zápase. Slavia vyhrála, což mě mrzí. Ale budeme bojovat," ujistil Bečka, který považoval vítězství za zasloužené. Byť se zrodilo způsobem „last minute". A do té doby si větší šanci jeho svěřenci nevypracovali.

I na Slavii pojede Brno vyhrát

„První půle byla z naší strany zbytečně nervózní, zřejmě pod dojmem, že musíme vyhrát. Po přestávce jsme se vrhli víc do útoku, Brno nás mohlo z brejků dvakrát potrestat. Ale přežili jsem, nakonec si vezeme tři body. Myslím, že zaslouženě," podotkl Bečka.

Jeho brněnský kolega Svatopluk Habanec byl naopak rozladěný, ztratit s mistrem bezbrankovou remízu v poslední minutě, považoval za smolné. „Byl to remízový zápas, situace z nastavení nás strašně mrzí," uvedl Habanec. Jeho tým tak nyní drží v rukou osud plzeňské obhajoby. „S každým soupeřem chceme uspět, stejné to bude i v případě Slavie. Také do Prahy pojedeme vyhrát," vyhlásil Habanec.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice