Hlavní obsah

Tepličtí se zase přiblížili k pohárovému umístění. Věřím, že to dobře dopadne, říká trenér Šmejkal

Tepličtí fotbalisté se o další krůček přiblížili ke čtvrtému místu v tabulce první ligy. A snížením bodové ztráty na Mladou Boleslav po bezbrankové remíze v Jablonci posílili svoje naděje na pohárové umístění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal

Článek

„Nechci říci, že jsme s výsledkem úplně spokojeni, ale jsme rádi, že se rozhodne až v posledním kole," shrnul teplický trenér Daniel Šmejkal aktuální situaci mužstva. „Všichni fotbalisté i trenéři v takové pozici očekávají, že to bude dramatické vyvrcholení, a věřím, že pro nás závěr sezóny dopadne dobře. V Jablonci se nám nepodařilo vstřelit branku. Soupeř měl dvě jasné příležitosti, my jednu, a bez efektu. Z toho důvodu jsme nezvítězili, remíza je však zasloužená," mínil kouč.

Tepličtí ze třinácti odehraných jarních ligových kol prohráli pouze na Slavii a v Jablonci to byl jejich devátý duel v řadě s bodovým příspěvkem, což svědčí o stabilní formě mužstva.

Spíš než k rozboru zápasu v Jablonci už kouč ale upínal myšlenky k nadcházejícímu zápasu. „Musíme vyhrát nad pražskou Duklou a sledovat, jak si povede Mladá Boleslav v Liberci. Dukla je však vynikajícím soupeřem, může to být absolutně otevřený duel na obě strany. Nemáme to sice ve svých rukách, ale beru finiš ligy jako svátek, a tak by to mělo být," uvažoval Šmejkal.

Klucký: Chyběl jen gól

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký přikládal zápasu s Teplicemi velký význam. „Soupeř srdnatě bojuje o poháry, nám jde o co nejlepší umístění. Oba týmy se snažily hrát dopředu. Tepličtí měli obrovskou šanci, když náš brankář Hrubý vykopl míč na tyč. V závěru jsme se dostali do tlaku. Zajímavému zápasu chyběl jen gól," ohlédl se kouč za plichtou. Jablonec remizoval počtvrté v řadě, přitom hrál na Slavii, s Plzní, v Liberci a s Teplicemi.

Také Jablonečtí netají před posledním kolem velkou motivaci. Přetahují se se Slovanem Liberec o to, kdo z těchto podještědských rivalů skončí na lepším místě v tabulce. Momentálně mají oba týmy stejný počet bodů, takže se mezi nimi rozhodne na dálku až ve třicátém dějství soutěže.

„Liga vrcholí a všichni musí trénovat a hrát naplno až do konce sezóny. Vždyť to není jen souboj Jablonce s Libercem, ale dvě mužstva stále bojují o titul a další dvě o evropské poháry," dodal Klucký k atraktivnímu dění na ligových trávnících.

Reklama

Související témata: