Hlavní obsah

Pohled k lavičce mu stačil. Trenér ukazoval palcem dolů, takže Hušbauer věděl, že titul se slavit nebude

Mladá Boleslav

Mrknul k lavičce a bylo mu jasné, že se radují předčasně. Mladou Boleslav sice na jejím hřišti porazili a tři potřebné body získali, k oslavám přesto neměli důvod. „Trenér Šilhavý ukázal palec dolů, takže nám v tu ránu secvaklo, že se čekání na titul odkládá. O týden,“ přiznával Josef Hušbauer, že chvilkovou slávistickou euforii vystřídalo rozčarovaní. Plzeň v souběžně hraném střetnutí v Brně nakonec vyhrála, takže slávistická korunovace se navzdory vítězství odkládala.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Josef Hušbauer, Michael Ngadjui Ngadeu a Mick Van Buren (všichni ze Slavie) po vyhraném zápase v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Jediný pohled ke střídačce mu stačil. Její natěšené osazenstvo najednou zmlklo, panující nadšení opadlo, po vytouženém konci zápasu gejzír euforie neexplodoval.

„V poločase jsme věděli, že v Brně gól nepadl," netajil Hušbauer, že Pražané v sobě živili naději, že by mohli z Mladé Boleslavi odjíždět jako mistři.

„Ale nic na oslavu titulu jsme nachystáno neměli," přísahal sedmadvacetiletý záložník, že ani on, ani spoluhráči nechtěli urazit fotbalový osud.

Dobře udělali, protože po dlouhých šesti letech v Mladé Boleslavi vyhráli a titul chviličku skutečně svírali. Opravdu ale jen chviličku, protože gól plzeňského Krmenčíka v nastaveném čase brněnského duelu jim ho zase sebral.

„Podstatné je, že ho máme dál ve svých rukou. Jen na nás bude za týden proti Brnu záležet. Zvládneme to, i když zadarmo ho nedostaneme," uvědomoval si Hušbauer, že posledních devadesát minut tohoto ročníku nebude jednoduchých.

„Ono nebylo jednoduchých ani devadesát minut v Mladé Boleslavi. Dali jsme rychlý gól, což jsme chtěli, zápas jsme měli pod kontrolou, i druhý poločas jsme začali výborně. Druhou branku jsme však navzdory několika příležitostem nepřidali," litoval zmařených šancí. „Domácí pak vyráželi k brejkům, takže výsledek byl otevřený. Zvláště, když i oni pár možností ke skórování měli. Brankář Pavlenka nás ale zase podržel. Uklidnili jsme se až ve chvíli, když vystřídal Mingazov a dal druhý gól. To bylo hrozně důležité," glosoval partii, v níž si slávisté prožili v závěru své nervy.

Tři body nakonec získali, ale euforii z titulu, na který Slavia čeká už osm let, si dopřát nemohli.

Krmenčík je o ni připravil.

Až sobotní duel ve strahovském vyhnanství rozhodne, zda ji zažijí.

„Samo sebou že by bylo lepší hrát v Edenu. Pro lidi určitě," povzdechl si Hušbauer, že se rozhodující bitva odehraje na větrné hoře nad Prahou. Eden je totiž zadaný, koná se tam koncert.

„Od pondělí začneme na Strahově trénovat, abychom si zvykli na kabiny, hřiště i stadión. Věřím, že poslední krok uděláme, tažení dotáhneme do konce a titul oslavíme s našimi fanoušky," natěšeně vykládal Hušbauer, který na titul čeká přece jen kratší dobu, než jeho současní spoluhráči. Se Spartou ho totiž slavil před třemi lety.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články