Hlavní obsah

Blbá sezóna. Pět z osmi měsíců jsem promarodil, láteří oslavenec Kadlec

Praha

Vrátil se po čase do základní sestavy a přesně v den svých 25. narozenin otevřel skóre. „Asi spokojenost. Důležitý první gól jsem dal, získali jsme tři body,“ hodnotí Václav Kadlec výhru fotbalistů Sparty nad Hradcem Králové (3:2). Nadšený ovšem není. Letenští končí sezónu, v níž obsadí jen třetí ligovou příčku. „Nic pozitivního si z ní vzít nemůžeme. Snad jen, že příští ročník může být už jen lepší. Z osobního hlediska to pak bylo úplně hrozné,“ netají mladý útočník.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva střelec Václav Kadlec, Vjačeslav Karavajev, Lukáš Vácha a Matěj Hybš, všichni ze Sparty, se radují z úvodního gólu proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Chcete typický příklad nevysvětlitelné letenské kalvárie s obří marodkou? Pak se podívejte na Václava Kadlece.

„Pět z osmi měsíců jsem promarodil," kroutí hlavou hráč, který se vracel z Dánska jako velká a drahá posila.

Jenže z marodky nezmohl nic. A také poslední týdny jsou výmluvné. Když se vrátil do sestavy a dal gól v derby na Slavii, zdálo se, že aspoň v závěru jara mužstvu výrazněji pomůže. Vzápětí však znovu zmizel ze scény.

Dvakrát antibiotika, jazyk na vestě

„Mysleli jsme si, že jde o klasickou virózu, jenže po týdnu pořád neodcházela. Bral jsem antibiotika. Zabrala, jenže ne úplně. Před Plzní jsem se zkoušel dát dohromady, ale dostal jsem druhá antibiotika," líčí Kadlec zdravotní patálie.

Na hřiště se vrátil až v závěru remízového duelu v Karviné, proti Votrokům nastoupil v základní sestavě. Po měsíčním výpadku ovšem není v ideální kondici.

„Kdepak. Každý delší sprint mě na další dvě minuty vyřadil... Snad to bude lepší," říká poněkud rezignovaně.

Dává na sebe pozor, takže po vystřídání přišel o druhý gól soupeře, kterým zápas zdramatizoval. „Závěr jsem neviděl. Už jsem byl v kabině, abych zase nenastydl," vysvětluje Kadlec s notnou dávkou ironie.

Reklama

Související témata: