Hlavní obsah

K mistrovskému titulu přidal slávistický kapitán Škoda celou náruč individuálních trofejí

Praha

Kam se člověk podíval, všude Škoda. V pozdním sobotním odpoledni zvedal na pražském Strahově vysněný mistrovský pohár, v nedělním večeru si z Národního domu na Vinohradech odnášel trofejí celou náruč. Individuálních, protože vyhrál, co se vyhrát dalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kanonýr Milan Škoda během Galavečera ePojištění ligy.

Článek
Fotogalerie

Během ligového galavečera, který už tradičně završil domácí mistrovskou sezónu, vystoupil Milan Škoda v Národním domě na pódium hned třikrát. Stal se totiž nejen nejlepším útočníkem a společně se sparťanským snajprem Davidem Lafatou kanonýrem sezóny, ale i nejlepším hráčem právě skončeného ligového ročníku. Vyhrál naprosto přesvědčivě, protože trenéři a kapitáni ligových týmů společně se zástupci médií mu v anketě pořádané Ligovou fotbalovou asociací a Klubem sportovních novinářů přiřkli 108 bodů.

„Individuální ocenění je krásné, ale mistrovskému titulu se pochopitelně nevyrovná. Vždyť Slavia na titul čekala osm dlouhých let, než jsme ho pro ni zase získali," opájel se Škoda stále ještě sobotní korunovací.

Jeho trenér Jaroslav Šilhavý, který se stal nejlepším trenérem uplynulého ligového ročníku, na tom byl podobně. „Ocenění si samozřejmě vážím. Zvláště, když o něm rozhodovali moji kolegové, kapitáni soupeřových týmů a novináři. Ale titul je titul," svěřoval se poté, co převzal trofej pro kouče sezóny, k níž ho předurčil ligový primát i série 26 zápasů bez prohry.

Vyslanci Slavie se vůbec ve sbírání trofejí činili. Gólman Jiří Pavlenka byl vyhlášen nejlepším brankářem sezóny, legionář Muris Mešanovič nejlepším cizincem, který v české lize působí. Vše pak završilo udělení Ceny Lukáše Přibyla pro klub, který nejlépe pracuje s fanoušky a médii. I ta patří vršovickému klubu.

Zástupci ostatních klubů vlastně jen paběrkovali. Plzni letos připadla jen cena pro nejlepšího obránce, kterou získal její kapitán Roman Hubník, teplický Martin Fillo byl vyhlášen nejlepším záložníkem sezóny, na pražskou Letnou putovala trofej pro objev sezóny, jímž byl vyhlášen mladý sparťanský záložník Michal Sáček, osobností ligy se stal devětatřicetiletý exkapitán fotbalové Zbrojovky Brno Pavel Zavadil, který bude od nové sezóny působit v Opavě.

Cena Františka Hrdličky pro osobnost, která zanechala nesmazatelnou stopu v českém profesionálním fotbale, byla udělena dlouholetému sekretáři pražské Dukly Miloslavu Jíchovi, jenž v říjnu oslaví osmdesátiny a v Dukle působí od svých dvaceti let.

Výsledky ankety
Hráč sezóny
1.Milan ŠkodaSlavia108
2.Roman HubníkPlzeň86
3.Martin FilloTeplice30
Trenér sezóny
1.Jaroslav ŠilhavýSlavia151
2.Daniel ŠmejkalTeplice94
3.Jozef WeberKarviná42
Cizinec sezóny
1.Muris MešanovičSlavia88
2.Simon DeliSlavia79
3.Vjačeslav KaravajevSparta55
Objev sezóny
1.Michal SáčekSparta76
2.Ondřej MihálikJablonec38
3.Dāvis IkaunieksJihlava33
Osobnost ligy
1.Pavel ZavadilBrno103
2.Roman HubníkPlzeň58
3.Milan BarošLiberec43
Nejlepší kanonýr
1.David Lafata a Milan ŠkodaSparta a Slavia15 gólů
Doprovodné ankety
Brankář sezóny
1.Jiří PavlenkaSlavia94
2.Matúš KozáčikPlzeň89
3.Jan LaštůvkaKarviná55
Obránce sezóny
1.Roman HubníkPlzeň111
2.Simon DeliSlavia82
3.Vjačeslav KaravajevSparta59
Záložník sezóny
1.Martin FilloTeplice91
2.Josef HušbauerSlavia59
3.Antonín BarákSlavia30
Útočník sezóny
1.Milan ŠkodaSlavia146
2.Muris MešanovičSlavia75
3.David LafataSparta52
Cena Lukáše Přibyla
Slavia Praha
Cena Františka Hrdličky
Miloslav Jícha

Reklama

Související témata: