Hlavní obsah

Brno dokáže Slavii zavařit, věří v Plzni. Titul ještě Viktoria nevzdává

Plzeň

Mohou jen litovat, že režii mistrovské bitvy přenechali rivalovi. Fotbalisté Plzňe potřebují v závěrečném ligovém kole k titulu výhru nad Jihlavou a zároveň bodovou ztrátu Slavie v souběžně hraném utkání s Brnem. Viktoria zkrátka k úspěšné obhajobě nutně potřebuje pomoc Zbrojovky, na jejímž hřišti před týdnem sama zvítězila až gólem v nastavení. „Pořád je to otevřené,“ doufá obránce Tomáš Hájek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ještě není konec! Patrik Hrošovský a spol. stále doufají v titul...

Článek

První krok, vítězství nad Jihlavou, by neměl být až tak náročný. Vysočina už je zachráněná, Viktoria ji porazila ve všech posledních čtyřech vzájemných ligových zápasech a pokaždé v nich dala alespoň dva góly.

Krok druhý, ztráta sešívaných, už je ovšem mimo dosah viktoriánů.

„Minulé dva roky jsme měli bitvu o titul ve svých rukou. Letos ne, ale i tak chceme poslední zápas vyhrát," ujišťuje záložník Patrik Hrošovský na klubovém webu. „Slavia nehraje na vlastním stadiónu, což by pro ni mohla být nevýhoda. Věřím, že Brno na Strahově něco uhraje," dodává.

V životě jsou důležitější věci, ví Hájek

„Slavia se sice veze na vlně euforie, ale já věřím, že jí Brno dokáže zavařit. Uvidíme," přizvukuje mu stoper Tomáš Hájek.

Červenobílí mají nicméně v tabulce dvoubodový náskok. Viktoriáni tak musejí počítat s reálnou variantou, že na titul už letos nedosáhnou.

„Co jsem se za půl roku tady v Plzni naučil, v životě jsou důležitější věci. Zkusili bychom titul získat příští rok, kdyby se to nepovedlo letos. Ale znovu se budu opakovat - ještě se  nevzdáváme!" zdůrazňuje Hájek.

Nehledě na výsledky sobotních zápasů chystá Viktoria rozlučku s fanoušky na nádvoří Plzeňského pivovaru.

Utkání Plzeň - Jihlava se hraje v sobotu od 17:00. Přímý přenos vysílá ČT sport, všechny zápasy 30. kola pak můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice