Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 4:0Skvělý Baroš zničil bývalý klub, Boleslav navzdory debaklu slaví Evropu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Baroš 1 : 0
32. Kerbr (penalta) 2 : 0
56. Potočný 3 : 0
60. Baroš 4 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Potupný debakl pod Ještědem mladoboleslavské sny o evropských pohárech nerozprášil. Parta Martina Svědíka sice prohrála v závěrečném 30. ligovém kole v Liberci 0:4, porážka teplických fotbalistů s Duklou ji však udržela na čtvrté příčce a zajistila tak účast v předkole Evropské ligy. Hrdinou sobotního střetnutí se stal Milan Baroš. Dva góly vstřelil, navíc po faulu na něj zahrávali modrobílí penaltu, kterou proměnil Kerbr.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Souček, autor prvního gólu Milan Baroš a Milan Kerbr ze Slovanu Liberc se radují z trefy proti Mladé Boleslavi.

Článek

Boleslav se v úvodu tlačila do útoku, Slovan ji ale do velkých šancí nepouštěl. Po čtvrt hodině hry sice dostal pěknou přihrávku do uličky Ljovin, jenže jeho zpětný pas Liberečtí na poslední chvíli zablokovali.

Domácí poté převzali iniciativu a ve 20. minutě poprvé vážnějši zahrozili. Po Potočného rohovém kopu ale hlavičkoval Karafiát jen do boční sítě. Více než čtyři tisíce fanoušků v hledišti roztleskal o chvíli později i Ševčík, jehož technický pokus vytlačil Vejmola s obtížemi nad břevno. Klíčový okamžik přišel ve 26. minutě. Souček napřáhl levačkou a směr střely změnil hlavou tečující Baroš - 1:0!

Bývalý reprezentační forvard hrál v sobotu v ohromné pohodě a o šest minut později zařídil druhý gól. Dúbravka ho našel dlouhým výhozem, Baroš si míč zpracoval a poté si doslova pohrál s hostující defenzívou. V pokutovém území ho sice zastavil Pauschek, jenže pouze za cenu faulu a následnou penaltu s přehledem proměnil Kerbr.

Středočeši mohli zkorigovat stav těsně před pauzou, stoper Da Silva ale zblízka na Dúbravku nevyzrál.

Do druhé půle nahradil Kouřil zraněného Karafiáta, přesto Boleslav dál marně hledala recept na libereckou obranu. Snížit mohl v 55. minutě Železník, v dobré pozici však přestřelil. A tak přišel trest. Potočný se uvolnil, připravil si balón na levačku a pěknou ranou zpoza vápna k pravé tyči rozvlnil síť. Slovan koncertoval a nebohé hosty dorazil čtvrtým zásahem, když krásnou kombinaci zakončil do odkryté brány Baroš.

Středočeši se snažili alespoň o čestný úspěch, jenže tečovaná rána Nečase prolétla těsně nad břevnem. Boleslav utrpěla nejvyšší porážku v sezóně, podeváté za sebou v Liberci nezvítězila, přesto měla důvod k radosti.

Na Stínadlech totiž duel skončil porážkou Teplic v nastavení, Boleslav tedy udržela čtvrtou pozici a může se těšit na boj o start v základní skupině Evropské ligy.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Branky: 26. a 60. Baroš, 32. Kerbr z pen., 56. Potočný. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Voltr - Ljovin. Diváci: 4280.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát (46. Kouřil), Kerbr - Ševčík (76. Graiciar), Souček, Potočný, Breite, Voltr - Baroš (86. Šulc). Trenér: Trpišovský.
Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Stronati, Da Silva, Fleišman - Přikryl, Takács, Železník (72. Klobása), Ljovin, Mareš (34. Nečas) - Chramosta (61. Mebrahtu). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: