Hlavní obsah

Slavia slavila a Ringo Čech se zasnil: Perzekvovala nás Sparta a Berbrova parta, teď je ale titul náš

Praha

Měli co dělat, aby se prodrali z davu fanoušků, který se závěrečným hvizdem vtrhl na strahovský trávník. Každý si chtěl na některého ze svých červenobílých bohů sáhnout, dotknout se jeho dresu, nebo si ho dokonce odnést jako relikvii. Náhradníci už u lavičky křepčili, objímali se, tančili, ale jedenácti slávistickým aktérům posledního duelu dalo pořádně zabrat, aby se k nim prodrali.

Dělbuchy přerušily zápas na Strahově

 
Článek
Fotogalerie

Slavia zvedá nad hlavu mistrovský pohár

Ale povedlo se. Sešívaný dav si dal říct a propustil je. K trenérovi Šilhavému a nejvyššímu slávistickému bossovi Tvrdíkovi, kteří si zavdávali piva z obřího poháru. Také si z něho lokli, než zmizeli do šaten, aby se pak vrátili na mistrovské pódium ve tvaru červenobílé hvězdy.

Pochopitelně už v mistrovských tričkách a čapkách, samozřejmě s medailemi přebíranými od ředitele Ligové fotbalové asociace Tomáše Bárty, jasně že s nezbytným šampaňským v rukou.

To pochopí jen slávista

Nejdřív na něj nakráčel Šilhavého realizační tým, pak trenéři, nakonec nahoru naskákali hráči.

Velký slávista František Ringo Čech přitom na tribuně doslova zářil.

„Co prožívám? Pane, to pochopí jen slávista! Každou sezónu jsme se v minulých bál, že už se něčeho takového ani nedožiju, když nás perzekuovala Sparta a Berbrova parta," pravil zjihle Čech.

Během posledních měsíců se mu víra vrátila. „Věřím na fotbalového Pánaboha. A ten prostě řekl: Letos Slavia! Ale jak dlouho bude vládnout, to nikdo neví..."

Když ale kapitán sešívaných Jiří Bílek, který se v posledních minutách duelu s Brnemn na trávník také dostal. převzal vytoužený mistrovský pohár, do vzduchu vyletěly tisíce červenobílých konfet a nad Strahovem znělo We are the champions, zapřísahali se všichni slávisté křepčící kolem trenéra Šiulhavého: „Tyhle chvíle chceme zažívat pořád. V příštích sezónách tedy určitě!"

Reklama

Související témata: