Hlavní obsah

Další plzeňský comeback? Schyluje se k návratu Koláře!

Další návrat? Po trenérovi Pavlu Vrbovi by se do fotbalové Plzně mohl vrátit také záložník Daniel Kolář. Muž, který s Viktorií zažil celou její zlatou éru včetně čtyř mistrovských titulů a dvou účastí v Lize mistrů. Podle informací Sport.cz jsou jednání na dobré cestě, jasno má být v nejbližších dnech. Pokud se tento scénář naplní, dojde ke Kolářově obnovené spolupráci s koučem, pod kterým při jeho prvním působení v Plzni patřil ke klíčovým oporám.

Foto: Ladislav Nussbauer

Záložník Daniel Kolář. Oblékne znovu plzeňský dres?

Článek

Kolář opustil Štruncovy sady loni v létě po 8 letech. Poměrně nečekaně. Pár měsíců předtím prodloužil s klubem smlouvu do června 2019. Na počátku této sezóny ale dostával méně prostoru, než na který býval zvyklý. A tak se na konci srpna, společně s Františkem Rajtoralem, upsali tureckému Gaziantepsporu.

Záhy ale Kolář poznal, že šlápl vedle. Během následujících 5 měsíců údajně neviděl od klubu jedinou výplatu, postupem času vysedával víc na lavičce nebo na tribuně, než běhal po trávníku. Ale to nejbizarnější mělo teprve přijít. V únoru Kolářovi prezident Gaziantepsporu oznámil, ať odletí do Prahy, že by si prý kvůli širokému kádru nezahrál.

Jedenatřicetiletý záložník následně v březnu smlouvu s Gaziantepsporem jednostranně vypověděl. A ocitl se bez angažmá. Takové situaci čelil prvně v kariéře. Myšlenky na její konec ale rychle zavrhnul. Trénoval individuálně, a začal se poohlížel po klubu, se kterým od léta spojí svoji další fotbalovou budoucnost.

Když byl zkraje května dotázán, jestli je ve hře návrat do Plzně, odpověděl s úsměvem: „Zatím nejsme s Viktorkou takoví kamarádi." Skamarádí se s Plzní opět naplno?

Reklama

Související témata: