Hlavní obsah

Během tří let od šťastné záchrany k titulu. Tehdy i teď nás zlili pivem, směje se Zmrhal

dos, zpSport.cz

Vzestup se pro ně báječně uzavřel. Ještě před třemi lety se jen shodou ostatních výsledků v posledním kole šťastně zachránili. A dnes jsou fotbalisté pražské Slavie díky úspěšně zvládnutému závěrečnému kolu poprvé po osmi letech zase ligovými mistry. „Nepopsatelné! Od hrozby sestupu k titulu - strašně si toho vážíme,“ líčí pamětník Milan Škoda.

Hráči Slavie o titulu a o příští sezóněVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia zvedá nad hlavu mistrovský pohár

Květen 2014. Slavia vedená nizozemským expertem Pastoorem prohrává v posledním kole v Ostravě 0:2 a jen díky souhře dalších výsledků z ligy nesestupuje.

Květen 2017. Slavia vedená koučem Šilhavým zvládá souboj s Plzní na dálku a díky hladké výhře 4:0 nad Brnem v závěrečném kole získává mistrovský titul.

Dva zápasy dělící tři roky mají čtyři styčné důstojníky. Za Baník tehdy hrál obránce Michal Frydrych, autor vítězné branky proti Zbrojovce. Za Slavii chytal Radek Černý, současný trenér brankářů. V sestavě sešívaných pak zbyli poslední dva pamětníci. Milan Škoda, tehdy stoper a dnes už zase kanonýr. A záložník Jaromír Zmrhal.

Hušbauer má primát s oběma S

„Zrovna nedávno jsem si vzpomněl, že před třemi lety jsme hráli až do posledního kola o záchranu. A že by bylo krásné, uzavřít těžké období titulem," pochvaluje si Škoda, že jeho scénář se do puntíku naplnil.

„Ať už z dobrého úmyslu, nebo ne, po zápase na Baníku nás taky zlili pivem. Takže vlastně podobné zápasy," srovnává se smíchem Zmrhal.

Když už je řeč o květnu 2014, záložník Josef Hušbauer měl tenkrát úplně jiný program než sešívaní. Slavil titul se Spartou. Teď se ho dočkal i s jejím nesmiřitelným rivalem.

„Se Spartou jsme slavili tři kola před koncem, navíc ještě ne na hřišti. Nebyla tedy taková euforie. Teď na hřišti doma s vlastními fanoušky přišly větší emoce. Nikdo nečekal, že za rok a půl od doby, co jsem do Slavie přišel, získáme titul i my," srovnává Hušbauer.

Reklama