Hlavní obsah

Lavička přišel o kapitána. Čermák má po nehodě zlomená žebra, EURO musí odpískat!

Praha

Fotbalová jednadvacítka přišla tři týdny před mistrovstvím Evropy o svého kapitána. Záložník fotbalové Sparty Aleš Čermák, který měl v noci na neděli v opilosti těžkou nehodu, má podle informací Sport.cz a Práva tři zlomená žebra a na šampionát musí zapomenout.

Takto vypadalo místo nehody Aleše Čermáka

 
Článek

„Aleš je v současné době při vědomí a mimo ohrožení života. Vzhledem k tomu, že jsou v plánu další lékařské úkony a vyšetření, nemůžeme zatím Alešův zdravotní stav blíže komentovat. Jsme s ním v úzkém kontaktu a dostane se mu veškeré naší podpory," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Lékařská zpráva ohledně Čermákova zdravotního stavu by na Strahov a na Letnou měla dorazit v pondělí. Podle zdroje Sport.cz stanovili lékaři dobu jeho rekonvalescence zhruba na měsíc. Tudíž je stoprocentní, že záložník se EURO nezúčastní.

Měl štěstí v neštěstí

„Něco se k nám dostalo, ale zatím sbíráme informace. Víc se k tomu vedení týmu případně vyjádří v pondělí," citovala ČTK mluvčího jednadvacítky Jaroslava Koláře. „Především ale doufáme, že Aleš bude v pořádku," dodal.

Čermák měl při nehodě obrovské štěstí v neštěstí. Z auta sice vyšel sám, z ohořelého vozu ale zbyly jen trosky. Absence na šampionátu je však pro něj sportovní tragédií. Na turnaj jednadvacítek se sjíždějí manažeři všech významných evropských klubů, pro záložníka mohlo EURO znamenat zlom v kariéře.

K ME se upínal o to víc, neboť ve Spartě není v komfortní situaci. Potýká se s nízkou herní vytížeností. Zatímco při hostování v Mladé Boleslavi patřil mezi nejlepší záložníky celé soutěže, na jaře na Letné nedostával příliš příležitostí. Navíc panovaly nejasnosti ohledně jeho další budoucnosti.

V průběhu jara o hráče, kterému vyprší smlouva na Letné po příštím ročníku, projevily zájem Slavia s Plzní. Vedení Sparty ohledně Čermákova možného přesunu do Edenu nebo do Viktorie ale zatím zaujímá odmítavé stanovisko.

Kapitán jednadvacítky boural krátce před třetí hodinou ranní v Horoměřicích na kraji Prahy. Ve voze Škoda Octavia RS prorazil svodidla a narazil do stromu, automobil poté začal hořet. Policisté ještě před odvozem řidiče do nemocnice provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní.

Reklama

Související témata: