Hlavní obsah

Poslední ligové ceny. Hráčem měsíce je Holenda z Dukly, trenérem šampión Šilhavý

Praha
Aktualizováno

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za květen se stal útočník Dukly Jan Holenda. Trenérskou část ankety Ligové fotbalové asociace, ve které hlasují zástupci vybraných médií, ovládl kouč mistrovské Slavie Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

A máme titul! Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý...

Článek

Vůbec poprvé se Hráčem měsíce stal jedenatřicetiletý tvrďák Jan Holenda, který prožil parádní závěr ligy. Ve třech květnových utkáních totiž zaznamenal tři góly a asistenci, čímž výrazně pomohl mužstvu z Julisky k zisku sedmi bodů.

Vytáhlý bijec na hrotu nejprve dvěma góly sestřelil Příbram, pak povedenou nahrávkou hlavou zařídil cenný bod na Slavii a svůj sezónní účet zakončil gólem do sítě Zlína. V posledním utkání ročníku v Teplicích už nenastoupil, i bez něj ale Dukla dokázala zvítězit a tím obrat soupeře o poháry.

Šilhavý zvítězil již pošesté

Zatímco Holenda se Hráčem měsíce stal poprvé v kariéře, Jaroslav Šilhavý zvítězil mezi trenéry už pošesté, z toho potřetí v této sezóně. Po jeho nástupu k týmu Slavie totiž sešívaní ve 26 kolech ani jednou neprohráli, což vyústilo v jejich čtvrtý titul v novodobé historii.

Slávisté v závěru soutěže dokázali vyhrát na Bohemians i v Mladé Boleslavi, kde předtím v lize šestkrát v řadě prohráli. Doma pak remizovali s Duklou a v závěrečném kole na Strahově přejeli Zbrojovku Brno.

"Měli jsme sice nějaká zaškobrtnutí a každý zápas nebyl z naší strany úplně nejlepší, ale i takové duely jsme dokázali dohrát, třeba do remízy. Kabina se semkla, cítil jsem touhu týmu něco dokázat. A nakonec z toho byla úžasná série," libuje si uznávaný lodivod.

Reklama