Hlavní obsah

Plzeň hlásí třetí posilu. Na tři roky se Viktorii upsal útočník Řezníček

roj, neuSport.cz

Fotbalová Viktoria Plzeň hlásí třetí letní posilu. Českému vicemistrovi se na tři roky upsal útočník Jakub Řezníček, který na západ Čech přišel z brněnské Zbrojovky. Devětadvacetiletý forvard nastřílel v 224 ligových zápasech 56 gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Řezníček si chce zahrát Ligu mistrů.

Článek

„Strašně moc se na angažmá ve Viktorce těším. Chtěl bych vyhrát titul a zahrát si evropské poháry, nejlépe Ligu mistrů," plánuje Řezníček bezprostředně po podpisu smlouvy na nové angažmá.

Z plzeňské kabiny se již zná s Martinem Zemanem, se nímž působil v Příbrami. „O Viktorce mi říkal jen samé pozitivní věci," prozradil.

Řezníček dříve působil také v Mladé Boleslavi, Ružomberku, Českých Budějovicích a Spartě. Nejpovedenější ročníky zažil právě v Brně, kde v minulé sezoně dal 13 branek a v té letošní 7. Po Marku Bakošovi, Davidu Lafatovi a Milanu Škodovi je čtvrtým nejlepším ligovým střelcem mezi aktivními hráči.

„Přichází s pověstí střelce, v Brně se mu dařilo. Je to velmi kvalitní útočník a když dostane prostor, umí soupeře potrestat. Věříme, že se mu u nás bude dařit," vychvaluje novou akvizici generální manažer klubu Adolf Šádek.

Staronový kouč Plzně Pavel Vrba tak má pro další sezónu v kádru už třetí posilu. Do Doosan Areny již přišel chorvatský záložník Diego Živulič a navrátilec Daniel Kolář.

Reklama

Související témata: