Hlavní obsah

Zpečetěno. Štetina je třetí letní posilou Sparty

Aktualizováno

Tři nové tváře, tři cizinci. Fotbalová Sparta zatím oznámila příchod srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče ze Zlína a bosenského levého obránce Eldara Civiče. Nyní v kádru přivítala slovenského stopera Lukáše Štetinu z Dukly. Důrazný obránce na Letné podepsal smlouvu na tři roky. Přestup oznámily oba pražské kluby.

Foto: sparta.cz

Lukáš Štetina oblékl rudý sparťanský dres.

Článek

Pětadvacetiletý řízný stoper je odchovancem Nitry. Po přestupu do Metalistu Charkov se na Ukrajině naplno prosadit nedokázal a vzal zavděk hostováními v Prešově a pražské Dukle. Právě na Julisku v roce 2013 definitivně přestoupil.

Štetina v dresu Dukly odehrál 125 duelů v pěti sezónách, přičemž zaznamenal šest branek a dvě asistence, čímž si vysloužil zájem předních českých klubů.

Stoper reprezentoval Slovensko v mládežnických kategoriích a patří do širšího kádru slovenské seniorské reprezentace.

Ani se nemusí stěhovat

"Jsem moc rád, že jsem mohl udělat další krok dopředu. Sparta je klub evropské úrovně. Těším se na všechno, protože na mě čeká hodně nového - lepší zázemí, obecně podmínky, ale také velký fanouškovský zájem. Navíc už jsem v Praze pět let, takže ani nemusím měnit bydlení, což je ideální," pocjvaluje si Štetina v prvním rozohovoru pro sparťanský web.

Na Letnou následuje Karavajeva a Néstora, bývalé spoluhráče z Julisky. "Moc se na ně těším! S oběma jsem skvěle vycházel, možná s Karou trošku víc, protože umím trochu rusky. Je to super kluk a myslím, že se rádi uvidíme. Zase svou ruštinu budu muset trochu oprášit," směje se obránce.

Operace místo závěru sezóny

Sousedovi z Julisky každopádně vyvstal problém. Musí najít odpovídající náhradu.

„Odchodem Lukáše odchází stabilita a pilíř defenzívy našeho týmu. Odvedl za dobu svého působení u nás skvělou práci, nicméně nastal čas k jeho přestupu, neboť se dostal na úroveň, kdy bylo třeba i s ohledem na jeho budoucí kariéru a postavení ve státní reprezentaci Slovenska, aby se posunul dál," uvědomuje si Günter Bittengel, sportovní ředitel Dukly.

"Myslím, že tento krok je správný a přeji mu všechno nejlepší, protože to není jen výborný hráč, ale i skvělý, charakterní člověk," dodává Bittengel.

Štetina se s Duklou nemohl pořádně rozloučit. Do poslední dvou jarních kol nenastoupil a v posledních dnech se na Slovensku zotavoval po operaci slepého střeva.

"Po zápase se Slavií mi druhý den bylo špatně a cítil jsem bolesti břicha, nakonec se ukázalo, že mám zánět slepého střeva. Teď jsem skoro deset dní po operaci a cítím se úplně v pohodě. Operaci mi dělali laparoskopicky, takže ještě trochu cítím jizvy, ale myslím, že za další týden to bude zase o mnoho lepší. Teď se dávám do kupy a na přípravu budu určitě stoprocentně fit," avizuje Štetina.

Reklama

Související témata: