Hlavní obsah

Petržela končí jako kouč. V Baníku bude radit majiteli

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Splnil úkol vrátit Baník do první fotbalové ligy, v ní už ale Vlastimil Petržela na lavičce působit nebude. Klub pro nadcházející sezónu hledá nového kouče, kterého chce vedení představit nejpozději před začátkem letní přípravy 19. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vlastimil Petržela na lavičce Baníku Ostrava skončil, v klubu ale zůstává.

Článek

Třiašedesátiletý Petržela z Baníku ale neodchází. Z pozice trenére se přesune na pozici poradce majitele klubu Václava Brabce. „Sezóna ve druhé lize pro mě byla velice vyčerpávající. Těžší jsem za čtyřicet let co trénuji snad nezažil. V týdnu jsme se si sedli s majitelem a dohodli se na tom, že se přesunu do trošku jiné pozice. Je to pro mě něco nového, ale těším se, že si vyzkouším trochu jinou roli a naše spolupráce s Baníkem bude pokračovat," řekl Petržela, který si Ostravu za rok a půl velmi oblíbil.

„Je to něco neskutečného. Ve městě pomalu nemůžu nikam jít, protože potkávám spoustu lidí, kteří přejí Baníku. Ostrava je specifická. Má kouzlo. A za to stojí tady zůstat," svěřil se Petržela.

Zkušený kouč přišel do Baníku na začátku loňského roku. S týmem sestoupil do druhé ligy, hned po roce ale klub mezi elitu vrátil. „Pan Petržela přišel do Baníku ještě za minulého vedení, a teď, po půldruhém roce jakéhosi překlenovacího období, cítíme, že bychom se rádi vydali malinko jiným směrem. Současně bychom ale chtěli jeho zkušenosti dále využívat. Diskutovali jsme spolu o různých formách a možnostech spolupráce už během jarní části a výsledek je tahle změna," prohlásil sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

O novém trenérovi Baníku zatím není jasno. Vedení klubu má vytipovaných několik kandidátů. „Čas nás aktuálně nějak netlačí. Máme necelé tři týdny do začátku přípravy, kterou už pochopitelně nový trenér zahájí. V tomto mezidobí chceme přivést nového kouče," uvedl Vrťo.

Nejvážnějším adeptem na uvolněný post se jeví 43letý Radim Kučera, který v minulých dvou sezónách vedl druholigové Znojmo.

Reklama

Související témata: