Hlavní obsah

Dúbravka si v Liberci vychytal přestup, je pátou letní posilou Sparty

Praha
Aktualizováno

Splnil si povinnosti ve slovenské reprezentaci, hned poté pak rozhodl o svém dalším osudu. Pátou letní posilou fotbalové Sparty je osmadvacetiletý gólman Martin Dúbravka, jemuž skončila smlouva v Liberci. Na Letné podepsal tříletý kontrakt, přichází jako volný hráč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka během utkání se Spartou.

Článek

„Žádný zájem není tak horký, jako sparťanský," avizoval Martin Dúbravka na srazu slovenské reprezentace.

Vzhledem ke zranění plzeňského Kozáčika odchytal víkendový kvalifikační duel, v němž Slováci zvítězili v Litvě 2:1. A pak přestoupil.

Odchovanec Žiliny se po letech vrací natrvalo na Letnou. V dresu Šošonů v sezóně 2010/2011 odchytal obě utkání play off Ligy mistrů, v němž slovenský tým Spartu vyřadil a v základní skupině pak nastoupil do všech šesti duelů.

V roce 2014 oblékl dres dánského Esbjergu, s nímž si dvakrát zahrál Evropskou ligu. Před startem sezóny 2016/2017 přestoupil do Slovanu Liberec, v jehož dresu odchytal 28 zápasů a v deseti případech vychytal čisté konto.

„Rok v Liberci byl od začátku oboustranně absolutně korektní. Vsadili jsme na to, že si navzájem pomůžeme, což se do puntíku naplnilo. Se Slovanem jsem hrál evropský pohár a nevedli jsme si v něm špatně," kvituje Dúbravka.

Sparta je pro každého výzvou

Chtěl se však posunout ještě dál. „Hrát za Spartu je výzva pro každého hráče. Je to pozitivní, pěkný krok v mé kariéře. Život je o výzvách a já se na novou zkušenost těším," říká na sparťanském webu po podpisu smlouvy.

Letenští tak jsou nachystaní na eventualitu, že by reprezentační brankář Tomáš Koubek odešel do zahraničí. Zájem o něj byl již v zimě. Zkušený David Bičík si v závěru sezóny po Koubkově zranění řekl svými výkony o prodloužení smlouvy. Není také vyloučeno, že by mohli v letenském kádru zůstat všichni tři. V tom případě by na hostování odešel Viktor Budinský. V kádru áčka je také zkušený Miroslav Miller.

„Uvědomuji si, že ve Spartě je na brankářském postu kvalita enormní. O to ale líp pro mě. Chci se posouvat stále výše a konkurence je ideální. Věřím, že se k vytouženému postu jedničky vypracuji," troufá si Dúbravka.

Sparta po příchodu italského kouče Andrey Stramaccioniho v letní přestávce výrazně posiluje kádr. Vedle Dúbravky angažoval třetí celek uplynulé ligové sezóny také rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče.

Reklama

Související témata: