Hlavní obsah

Miller ukončil kariéru, ze Sparty odchází trénovat brankáře do Ďolíčku

Brankář Miroslav Miller ve 36 letech ukončil fotbalovou kariéru a odešel ze Sparty do jiného pražského klubu Bohemians 1905, kde bude trenérem gólmanů. V české nejvyšší soutěži odchytal celkem 212 ligových utkání (všechny vyjma jediného v dresu Mladé Boleslavi) a v 64 případech vychytal čisté konto. Na Letné plnil především roli roli zkušeného náhradního brankáře a Danielu Zítkovi pomáhal s výchovou mladých talentů sparťanské mládeže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Miroslav Miller v jednom z přípravných zápasů s kapitánskou páskou Sparty.

Článek

Klokani vstoupí do příští sezóny s novým trenérem brankářů. "Petr Kostelník se rozhodl přijmout nabídku ze Slavie," vysvětluje změnu Miroslav Držmíšek, sportovní ředitel.

Miller tedy končí kariéru a přesouvá se k rivalovi do Ďolíčku. "Na Spartu budu vzpomínat jen v dobrém. Zažil jsem tu dvě skvělé sezóny v Evropské lize, velké soupeře a skvělé zážitky. Samozřejmě mě trochu mrzí, že jsme nedosáhli na titul, ale hrát ve Spartě pro mě byla pocta," líčí Miroslav Miller na sparťanském webu.

"Bude lepší pro mě začít trénovat rovnou u dospělých, protože s trénováním mladých golmanů ještě tolik zkušeností nemám. Zato v gólmanské skupině se pohybuji celou kariéru, a tak můžu své zkušenosti lépe uplatnit. Je to hozená rukavice," říká rodák z Berouna.

Bohemka není pro Millera neznámým prostředím. V roce 1998 v ní krátce působil. "Hráli jsme celostátní ligu dorostu a trénoval mě Petr Svoboda," poukazuje na krátké angažmá pod vedením současného ředitele mládeže.

Reklama

Související témata: