Hlavní obsah

Uhrin potřetí ve stejné řece. Tentokrát v Mladé Boleslavi jako generální sportovní manažer

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Potřetí vstupuje do stejné řeky. „A rád, protože v Mladé Boleslavi jsem prožil krásná léta. Vlastně ta nejkrásnější v počátcích mé trenérské kariéry,“ přiznával Dušan Uhrin mladší, když se u mladoboleslavských fotbalistů znovu objevil. Tentokrát ovšem nikoli v roli kouče, ale generálního sportovního manažera, který si navíc přivedl i svého asistenta Petra Čuhela, s nímž působil na předchozích štacích. Trenérem mužstva přitom dál zůstává Martin Svědík,jenž nakonec přece jen dovedl tým do pohárové Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dušan Uhrin mladší

Článek

Šéf mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek nezapomněl, že právě pod Uhrinovým vedením se jeho mužstvo zviditelnilo v pohárové Evropě.

„To když jsme vyřadili v předkole Olympique Marseille a zahráli si základní skupinu," vybavil si okamžitě i Dušan Uhrin nejpamátnější zápas. „Měli jsme tady tehdy mančaft, který měl svou kvalitu."

Jako trenér působil v Mladé Boleslavi už dvakrát. Nejdříve od října 2004 do června 2007, poté od května do prosince 2009. Teď byl inaugurován do funkce generálního sportovní manažera, pod jehož vedením se mají fotbalisté z města automobilů dostat znovu na výsluní.

„První cíl je jasný - po dlouhé době znovu vybojovat účast v základní skupině Evropské ligy. I proto začínáme s přípravou na sezónu už ve středu jako první ze všech českých mužstev, i proto jsem si sebou přivedl asistenta Petra Čuhela," hlásil Dušan Uhrin hned po příchodu.

„Samozřejmě že v kvalifikaci o Evropskou ligu bude hodně záležet na losu a soupeři, kterého dostaneme. Čeká nás ale i domácí soutěž, v níž chceme znovu obsadit pohárovou příčku, uspět chceme i v domácím poháru," dodával Uhrin, který naposledy působil v pražské Slavii.

Tam však loni v srpnu vzhledem k nepřesvědčivým výsledkům skončil.

Mladoboleslavský tým povede sice nadále jako trenér Martin Svědík, který byl Uhrinovým asistentem při angažmá v Minsku, přestupy však bude mít v kompetenci devětačtyřicetiletý generální manažer.

„V kádru dojde pochopitelně k obměnám, ale zatím nechci mluvit o tom, kteří hráči odejdou a kdo se naopak u nás objeví," nemínil zatím nic prozradit.

Reklama