Hlavní obsah

Plzeňské rošády! Odejít by mohl reprezentant Krmenčík, trenér Vrba by uvítal posilu ze Sparty

Trojka pravděpodobně nebude konečným číslem, co se týká letních příchodů. Fotbalová Plzeň se nebrání dalším transferům směrem do klubu. Připustila zájem o sparťana Aleše Čermáka, nezavrhuje návrat Michala Ďuriše. Mnohem větší pohyb se však dá očekávat opačným směrem. V této souvislosti padá jméno reprezentačního útočníka Michaela Krmenčíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík.

Článek

„Oficiální nabídka na Krmenčíka k nám nedorazila, ale v kuloárech se spekuluje, že by mohl odejít. Ostatně, jeho agent avizoval už v zimě, že se o něj zajímají kluby z Anglie. Chceme být připraveni, pokud by něco takového nastalo, abychom nemuseli improvizovat. I proto jsme angažovali Řezníčka," prohlásil generální manažer Adolf Šádek.

Odchodů bude vyšší počet. Trenér Pavel Vrba chce mít pro sezónu v kádru 20 hráčů do pole plus tři gólmany. V tuto chvíli čítá plzeňský kádr 28 fotbalistů včetně čtveřice nadějných mladíků z juniorky, kteří s mužstvem absolvují část letní přípravy.

Spekuluje se například o rakouském záložníkovi Ivanschitzovi, kterého v zimě přivedl bývalý kouč Roman Pivarník. „Zahájil s námi přípravu, jestli zůstane, se rozhodneme do tří týdnů. Nejsem teď schopný říct, kdo odejde, nemáme nikoho pod čarou," podotkl Vrba, který delší čas stojí o sparťanského záložníka Čermáka. Kapitán jednadvacítky se nyní zotavuje po nedávné autonehodě, nezúčastní se tak s lvíčaty nadcházejícího ME v Polsku.

„Aleš je na seznamu hráčů, kteří by pro nás byli případně zajímaví i vzhledem ke své perspektivě. Nechal bych to otevřené, rozhodnou nejbližší dny," uvedl Šádek. Mluví se také o návratu útočníka Ďuriše, který po sestupu Orenburgu do druhé ruské ligy řeší svoji další budoucnost.

„Michal má nyní dovolenou. Na pozici útočníka jsme v tuto chvíli kvalitně obsazení, není to tedy tak, že bychom na příchodu Ďuriše pracovali. Ale nevylučuji, že nepřijde," připustil Šádek.

Reklama

Související témata: