Hlavní obsah

Důležitý krok pro Slavii. Stoper Deli se upsal v Edenu na další tři roky a dostal krabici s vínem

Sešívaní mohou být o dost klidnější. Hrozilo jim, že po zisku mistrovského titulu budou muset obměnit celou stoperskou dvojici. Simon Deli z Pobřeží slonoviny ovšem zahraniční nabídky nevyslyšel a v neděli prodloužil smlouvu s fotbalovou Slavií o další tři sezóny do roku 2020. Červenobílí tak přijdou jen o Michaela Lüftnera mířícího do Kodaně, místo něhož už angažovali Jakuba Jugase ze Zlína.

Jaroslav TvrdíK předává víno Simonu DelimuVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Důrazný stoper se výraznou měrou podílel na zisku mistrovského titulu. Již v zimě se mluvilo o vážném zájmu francouzských klubů, v jejichž čele stál slavný Olympique Marseille. V létě se očekávaly zajímavé nabídky.

Slavia však bere útok na postup do Ligy mistrů vážně. Na nic nečekala a se Simonem Delim, který měl v Edenu smlouvu ještě na jednu sezónu, podepsala vylepšený kontrakt až do roku 2020.

Zájem byl velký, říká Tvrdík

„Když Simon přišel ze Sparty, uzavřel smlouvu s velmi nízkou výstupní klauzulí, která nám vůbec neumožňovala bránit se zahraničním nabídkám," líčí Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

„Mohu potvrdit, že zájem o Deliho byl z předních klubů velký. Je to pro léto nejlepší možná posila, klíčový hráč naší obrany, možná úplně nejlepší hráč české ligy. Podpis nové smlouvy na tři roky je pro Slavii skvělá zpráva. Základní sestavu tedy opouštějí jen dva hráči, Lüftner a Barák, jinak kádr zůstává pohromadě," pochvaluje si Tvrdík.

„Měl jsem nabídky z Německa i z Francie, ale ani nebyl čas se nad nimi zamyslet. Slavii už mám v srdci a chci pokračovat ve skvělé spolupráci," ujistil Deli, který jako podpisový bonus dostal od šéfa Tvrdíka krabici prvotřídního francouzského vína.

Reklama

Související témata: